Rozpadne se v Praze koalicie? Po předčasném konci jednání zastupitelstva o tom ANO vážně uvažuje

26.04.2018 16:09

Pražští zastupitelé ANO jednají o vypovězení koaliční smlouvy s ČSSD a Trojkoalicí. Důvodem je mimo jiné dnešní předčasně ukončené zasedání zastupitelů. ČTK to řekli dva zástupci ANO. Koalice se dnes neshodla na zařazení materiálu o případném zbourání Libeňského mostu na program jednání.

Rozpadne se v Praze koalicie? Po předčasném konci jednání zastupitelstva o tom ANO vážně uvažuje
Foto: commons.wikimedia.org/Petr Vilgus
Popisek: Libeňský most

Bourání prosazují ANO a ČSSD, Trojkoalice je proti. Pro program hlasovalo pouze 30 z 65 zastupitelů. Koalice má v 65členném zastupitelstvu těsnou většinu 33 hlasů.

Podle informací ČTK vytýkají zástupci ANO Trojkoalici nejen problémy s Libeňským mostem, ale také to, že nemohla být projednána témata týkající se například školství. V případě, že by se ANO rozhodlo koaliční smlouvu vypovědět, stranám by začalo běžet 30denní smírčí řízení.

Při hlasování o programu se proti návrhu postavil zastupitel a starosta Prahy 7 Jan Čižinský (KDU-ČSL/Trojkoalice), hlasování se zdržel Matěj Stropnický (SZ/Trojkoalice), nehlasoval Jaroslav Štěpánek (ANO) a nepřítomna byla Hana Nováková (ČSSD).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…