Rozpočet můžeme schválit do konce roku, věří Sobotka

27.11.2013 16:24

Předseda ČSSD a zřejmě budoucí premiér Bohuslav Sobotka chce, aby návrh rozpočtu na rok 2014 byl schválen ještě do konce roku. O svém požadavku hodlá Sobotka ve čtvrtek informovat prezidenta Miloše Zemana, s nímž se setká v Lánech. První čtení rozpočtu by podle nově zvoleného šéfa sněmovny Jana Hamáčka (ČSSD) mohlo začít na třetí schůzi sněmovny 11. prosince.

Rozpočet můžeme schválit do konce roku, věří Sobotka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka na chodbě ve sněmovně

Sobotka novinářům řekl, že návrh rozpočtu, který připravila vláda v demisi, sice nepovažuje za dokonalý, ale ČR podle něj může v příštím roce fungovat. Sociální demokracie podle něj dává přednost tomu, aby nebylo rozpočtové provizorium. Chce proto, aby byl rozpočet schválen do konce roku.

Rozpočet bude, pokud příští týden ustavíme rozpočtový výbor

"Jsem přesvědčen, že je to možné, pokud se podaří příští týden ustavit rozpočtový výbor a další výbory," řekl Sobotka. Nová sněmovna by podle něj neměla do návrhu nijak dramaticky zasahovat, protože mnozí noví poslanci nemají s přípravou rozpočtu zkušenosti.

Předseda dolní komory Hamáček po svém dnešním zvolení řekl, že je pro schválení rozpočtu před koncem roku připraven udělat maximum. "Pokud by vše šlo, tak jak má, tak by první čtení státního rozpočtu mohlo proběhnout již na třetí schůzi Poslanecké sněmovny, a to 11. prosince," uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…