Rozverný exministr Blažek na sjezdu: Jsme ODS, žádná NSDAP

18.01.2014 18:54

Petr Fiala je předsedou občanské demokracie teprve pár hodin a za svůj úspěch zčásti vděčí exministrovi spravedlnosti Pavlu Blažkovi. Ten mu kdysi pomohl stát se číslem jedna jihomoravské ODS, nyní stanul na postu nejvyšším.

Rozverný exministr Blažek na sjezdu: Jsme ODS, žádná NSDAP
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Blažek

Blažek ale odmítá, že by Fialovi pomáhal sám. "Určitě jsem nebyl sám, kdo s Petrem Fialou hovořil o těsnější spolupráci s ODS. Oba jsme z jednoho města a známe se docela dlouho. Aniž bychom to plánovali, tak jsme spolu skončili i v jedné vládě," říká k tomu v rozhovoru pro server Lidovky.cz. I tak ale vkládá do Fialy velké šance. Podle Blažka totiž za neúspěchem strany ve volbách nestojí pouze špatné vedení, ale také nálada uvnitř strany.

Zvolením nového vedení tedy začíná "restart" strany, která utrpěla hluboké šrámy. Nyní podle Blažka následuje "probuzení" členské základny, která se v průběhu let velmi změnila. "Je potřeba znovu probudit členskou základnu. To se však nestane tím, že to někdo přikáže, nejsme v NSDAP," říká Blažek.

Je potřeba členy probudit

"V době, kdy jsem vstupoval do ODS já, tak byla situace jiná. Lidé, bez ohledu jestli kandidovali, nebo ne, tak aktivně a dobrovolně vylepovali předvolební plakáty a účastnili se kampaně. Rok od roku se to však měnilo k horšímu," stěžuje si exministr.

Oním "buditelem" by měl být právě Fiala, ve kterého Blažek vkládá velké naděje. "Změní se to jen tehdy, když lidé budou cítit smysl své práce. Smysl svého činění totiž v minulosti začali ztrácet. Myslím si, že Petr Fiala je jim schopen tento smysl vrátit," je přesvědčený.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

16:02 Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

Pražská učitelka Martina Bednářová vyvázne bez trestu. Čelila přitom obžalobě z popírání ruských vál…