Rozzlobený politik nám napsal: Podnikatelce odpustili dluh, za což udělala místostarostovi PR

30.03.2016 14:00

Praha 4 není v hledáčku médií často. O to více byly ParlamentníListy.cz překvapeny e-mailem a následnými dokumenty, které naší redakci poskytl jeden z bývalých zastupitelů této městské části. Ačkoli si nepřál být jmenován, jeho identitu známe.

Rozzlobený politik nám napsal: Podnikatelce odpustili dluh, za což udělala místostarostovi PR
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 4

„Dobrý den, mohlo by Vás v souvislosti s Prahou 4 zajímat, jak to tam chodí," stálo zkraje textu, který dorazil emailem. Poté, co redakce reagovala, přišlo další přiblížení situace. „Na Praze 4 podnikala a možná, že ještě podniká jistá Petra L. Krajčinovič. Ta měla u městské části dluh, který ji (prakticky celý) vedení radnice odpustilo. Světe, div se, jen chvíli poté vyšel nádherný PR článek v časopise, který dotyčná provozuje. S kým? S místostarostou, který odpuštění navrhnul. Přijde Vám to normální? Nechcete o tom napsat," uvedl bývalý politik Prahy 4.

ParlamentníListy.cz se proto vypravily pátrat. Praha 4 skutečně v prosinci 2015 v rámci rady projednávala "žádosti o uzavření splátkové dohody, o prominutí poplatku z prodlení, o odložení plateb, o prominutí smluvní pokuty," mezi nimiž figurovala také Petra Lekešová Krajčinovič. Druhé jméno, s nímž jsme se v této souvislosti setkali, byl místostarosta Lukáš Zicha. Ten se mimochodem do zastupitelstva dostal na kandidátce ANO 2011. To už v současnosti neplatí, Zicha odešel a nyní je členem klubu STAN - Tučňák.

Na zmíněné prosincové radě opravdu došlo k rozhodnutí o odpuštění dluhu shora uvedené Petry Krajčinovič. Oficiální znění? „Prominout část poplatků a úroků z prodlení za pozdní úhrady nájemného a záloh na služby za byt za období r. 2011-2014 ve výši 22 000,00 Kč  z vypočtené výše 27 511,00 Kč, s podmínkou úhrady zbylé části ve výši 5 511,00 Kč." Místostarosta Zicha na tomto kroku, který se netýkal pouze uvedené podnikatelky, ale i řady dalších, nevidí nic špatného.

„V tomto konkrétním případě se nejedná o odpuštění dluhu, ale odpuštění části úroků a poplatků z prodlení za pozdní úhradu nájemného. Nájemné a služby jsou jinak hrazeny v plné výši. Žádost jmenované projednal nejprve poradní orgán Rady - Komise pro řešení pohledávek, která doporučila takto konstruované částečné prominutí části úroků a poplatků. Rada následně rozhodla v souladu s návrhem poradního orgánu," sdělil zástupce zeleného starosty Štěpánka naší redakci.

„Nechápu, o co vám jde. Zdá se vám slušné "ověřovat" si intimní fakta touto cestou na základě pochybného upozornění?" vzkázala na dotaz redakce Petra L. Krajčinovič, zabývající se například koučinkem.

Co ale merit věci? Opravdu odpuštění částky souvisí s (PR) materiálem v časopise ZMZŽ - Zdravě myslet, zdravě žít, jehož šéfredaktorkou a autorkou je opakovaně zmíněná Petra Krajčinovič? Místostarosta nařčení odmítá. „Mezi zveřejněním rozhovoru ve zmíněném časopise a rozhodnutím o odpuštění části úroků a poplatků není žádná souvislost," dodal po urgenci. Připomeňme, že k odpuštění částky došlo v prosinci 2015, rozhovor se zástupcem Prahy 4 vyšel v lednu 2016 a ParlamentníListy.cz ho mají k dispozici. V zajímavém interview mimo jiné stojí, že první místostarosta Prahy 4 je pružný a čestný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…