Ruce pryč od Ukrajiny, vzkazuje veřejné mínění Rusku, USA i všem ostatním

29.04.2014 15:53

Průzkum CVVM ukázal, že mezi českými občany v dubnu poněkud poklesl zájem o dění na Ukrajině. Navzdory tomu tamní situaci sleduje nadpoloviční většina dotázaných. Za pozornost stojí, že se lidé vymezují jak proti zapojení Ruska v celé krizi, tak proti zapojení EU, ale i proti zapojení USA. Vůbec nejmenší podporu má samotná česká účast v celé krizi.

Ruce pryč od Ukrajiny, vzkazuje veřejné mínění Rusku, USA i všem ostatním
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest na podporu Ukrajiny

„Nejvyšší podporu pro zapojení se do situace má OSN (53 %). Názory obyvatel na zapojení EU jsou roztříštěné (39 % pro zapojení vs. 49 % proti). Většina veřejnosti nesouhlasí s aktuálním zapojením Ruska (pro se vyslovilo 28 % občanů, proti 61 %) a USA (pro 22 %, proti 66 %) do dění na Ukrajině,“ informuje CVVM.

Celý průzkum ZDE.

České angažmá v celé krizi podporuje podle průzkumu jen 11 % dotázaných. Není přitom bez zajímavosti, že klesl zájem českých občanů o dění na Ukrajině. V březnu potvrdilo zájem 64 % dotázaných, v březnu to bylo 52 %. Stejně jako v předchozích šetřeních platí i v tom dubnovém, že větší zájem o dění na Ukrajině projevují muži (57 %) oproti ženám (47 %). Zájem roste také s věkem a v neposlední řadě také s úrovní dosaženého vzdělání. Z hlediska České republiky považuje dění na Ukrajině za důležité 65 % dotázaných, přičemž v březnu to bylo 73 %.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…