Rudochy k válu nepustím, říká rezolutně rebel z ODS

28.10.2012 7:39

Padne v příštích dnech vláda? To záleží především na tom, co udělá šestice rebelů z ODS. kteří se bouří proti daňovému balíčku. Největší odpor stále mají ke zvyšování dolní sazby DPH. Vše ostatní je do jisté míry akceptovatelné, aby nepřišli k moci komunisté. Peníze plynoucí ze zvýšení DPH lze ale podle nich získat i jinak, např. prodejem části majetku státního podniku Lesy ČR.

Rudochy k válu nepustím, říká rezolutně rebel z ODS
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Rebelové z ODS se stále bouří především proti zvyšování DPH. Položí kvůli tomu vládu? Navenek se stále jeví jako neochvějní odpůrci rozpočtového balíčku, ale informace, které přináší server Novinky.cz, ukazují, že k dohodě možná dojde, aby k moci nenastoupili "rudí". Poslanci Tomáši Úlehlovi vadí zvyšování dolní sazby DPH i vyšší zdanění osob s příjmem nad sto tisíc měsíčně a nelibě nese i zrušení daňových slev pro pracující seniora a omezení paušálů pro živnostníky. Ale je ochoten hlasovat např. pro vyšší daně pro bohaté, pokud by jinak měly nastat předčasné volby.

Nemáme peníze, vezmeme je z vašich kapes. Tohle Fuksu rozčiluje

„Ty by znamenaly návrat komunistů k moci. Čili kdyby to mělo viset na tom, že když nepodpoříme třeba milionářskou daň, tak budou předčasné volby, pak musím říct, že já jako celoživotní antikomunista nepustím rudochy k válu,“ řekl Právu Úlehla.

Podobně se k balíčku staví i někdejší ministr zemědělství Ivan Fuksa (ODS). I on je připraven podpořit se zaťatými zuby prakticky vše, jen zvýšení DPH nesnese. Svůj postoj prezentuje jako vstřícný, protože trvá právě jen na zachování DPH. Premiér Petr Nečas ale upozorňuje, že balíček dává smysl pouze jako celek a nezvyšování DPH povede k výpadkům ve státní rozpočtu. Fuksovi se ale tento výklad ani trochu nelíbí. Dolní sazba DPH zvýšená o DPH přinese do rozpočtu 16 miliard.

„To je pouhých 0,6 % státního rozpočtu. To je nic, a vláda tak ukazuje svou neschopnost a říká občanům: my nebudeme nic hledat a vezmeme si to od vás,“ zlobí se exministr. A nabízí řešení. Jednou z cest je třeba prodej části lesů v majetku státního podniku Lesy ČR. Otázkou však zůstává, jak rychle by bylo možné tento prodej uskutečnit, aby mohly peníze z prodeje fakticky přitéct do rozpočtu

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…