Rudý zrůdy, stejný svině! Na akci KSČM je zase veselo, demonstrant nadává policii. Vypli proud!

01.05.2019 12:07

Oslavy Svátku práce probíhají i na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze. Dokonce musel dorazit i antikonfliktní tým, a to kvůli sporům příznivců a odpůrců KSČM. Jak píše server Seznam Zprávy, dorazil sem i bývalý generální tajemník ÚV KSČ Miloš Jakeš. Kromě tradičního hesla skandovaného na jeho adresu, „Jakeše do koše“, se zde objevily i nápisy srovnávající hákové kříže se srpem a kladivem.

Rudý zrůdy, stejný svině! Na akci KSČM je zase veselo, demonstrant nadává policii. Vypli proud!
Foto: Facebook FTV Prima
Popisek: Oslavy Svátku práce na náměstí Jiřího z Poděbrad.

Mimo jiné zde promluvil i poslanec Jiří Dolejš. Ten se vymezil proti pískotu lidí při písni oslavující Svátek práce. Jak uvedl, píseň zde byla daleko dříve než komunistická strana. Lidé pak jeho projev přerušovali skandováním jména prvního českého prezidenta Václava Havla, i proti tomu se však Dolejš dokázal bránit a svůj projev dokončil. 

Anketa

Podporujete vládu Andreje Babiše? (Hlasování od 1.5.2019)

78%
hlasovalo: 21592 lidí

Původní text ZDE

„Hanba komunistům!“ ozývá se na náměstí Jiřího z Poděbrad. Na transparentech jsou pak k vidění nápisy „Rudý svině“, na dalším je pak vidět hákový kříž a srp s kladivem, mezi tím rovnítko a nápis „Stejný svině“. Vlají zde také vlajky Česka i Evropské unie. Transparent o rudých zrůdách pak poukazuje na to, kolik lidí popravili komunisté, mimo jiné vzpomíná na Miladu Horákovou i Josefa Toufara. 

„Komunisti, fašismus, stejná špína, stejný hnus,“ skandovali odpůrci KSČM. „Podporujete oligarchy, podporujete Babiše,“ připomněli ještě nespokojenci skutečnost, že právě komunisté drží u moci menšinový kabinet Andreje Babiše (ANO) a ČSSD.

Policisté se následně dostali také do pře s demonstrantem, jenž si stěžoval na vlajku s revolucionářem Che Guevarou. Policista však odvětil, že nejde o zakázaný symbol. 

Odpůrci pak také křičeli při zpěvu písně Internacionála. Příznivci komunistů pěli „Dejme se na pochod“, odpůrci křičeli „Fuj, Hanba“ a pískali. „Poslední bitva vzplála,“ zpívá i komunistka Marta Semelová, se zdviženou rukou a v červené bundě. „Děkuji tomu bláznovi, co vytrhl elektriku, protože jak je vidět, dokážeme si písničku zazpívat, jsme jednotní,“ poznamenala jedna z účastnic. 

Po dvanácté hodině si účastníci komunistické prvomájové akce vyslechli sérii písniček. Nechyběly např. Knoflíky lásky.  

Po písničkách se dostala ke slovu Marta Semelová. „Těch za námi si nevšímejte, protože oni se postavili na schody kostela, protože si asi uvědomili, že jsme zdanili církevní restituce. Oni ještě nemají žádné zkušenosti, ale každá koruna se jim hodí, tak si vzali transparenty,“ šila Semelová do kritiků komunistů.

Posléze si posteskla, že je svět zmítán krizemi a kapitalismus na ně nemá lék. Právě kapitalismus je podle ní příčinou válek, boje o zdroje. Tyto války rozpoutává NATO. Když to říkala, musela do mikrofonu mluvit z plných plic, aby překřičela demonstranty za svými zády, kteří rozzlobeně volali: „Hanba, hanba.“ „Vidíte, oni s námi asi souhlasí, když křičí hanba, hanba,“ posmívala se demonstrantům Semelová a spustila: „Hanba NATO, hanba NATO, hanba NATO.“

O chvíli později však zvážněla. „Nespravedlnost tohoto kapitalistického režimu a nutnost ho změnit si připomínáme s tisícovkami lidí po celém světě. Žádají spravedlnost, žádají socialismus,“ hřímala komunistka.

Lidé by podle ní měli mít právo nebát se, že přijdou o střechu nad hlavou. Jejich děti by měly mít nárok na dobré vzdělání. „Ta kvalita vzdělání je opravdu nutná,“ poznamenala Semelová na adresu svých odpůrců.

Lidé potřebují mír, práci, sociální jistoty. „Přeji vám krásný 1. máj s pozdravem čest práci,“ rozloučila se bývalá pražská zastupitelka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …