Ruším schůzku s Putinem, oznámil Trump. Kreml rychle zareagoval

30.11.2018 8:10

45. prezident Donald Trump zrušil setkání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Své rozhodnutí oznámil na sociální síti Twitter. Trump prozradil, že schůzku zrušil kvůli ruskému počínání v krizi v Kerčském průlivu. Kreml okamžitě zareagoval.

Ruším schůzku s Putinem, oznámil Trump. Kreml rychle zareagoval
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

V Argentině proběhne summit G20. Lídři dvaceti ekonomicky nejsilnějších zemí světa se slétají do Jižní Ameriky, aby prodebatovali situaci na této planetě. Na setkání nebude chybět ani saúdský korunní princ Muhammad bin Salmán, který je podezřelý, že sehrál roli ve vraždě novináře Džamála Chášakdžího. Dorazí i prezident USA Donald Trump a ruský prezident Vladimir Putin.

Zmínění prezidenti měli původně domluvené bilaterální setkání, ale Trump před pár hodinami na sociální síti Twitter oznámil, že ho ruší. Proč? Kvůli postupu Ruské federace v rusko-ukrajinské krizi v Kerčském průlivu. V neděli ruské lodě napadly ukrajinská plavidla a zadržela ukrajinské námořníky. Několik námořníků bylo zraněno. Ukrajina tvrdí, že šlo o akt agrese ze strany Ruska a Kreml oponuje, že ukrajinští námořníci ruské lodě k útoku vyprovokovaly.

Trump je připraven setkat se s Putinem ve chvíli, kdy se situace v Kerčském průlivu u Krymu vyřeší.

„Na základě skutečnosti, že lodě a námořníci dosud nebyli vráceni Ukrajině, rozhodl jsem se, že bude pro všechny strany nejlepší, když zruším domluvené jednání,“ napsal Trump.

Ruské agentuře TASS informaci o zrušení schůzky potvrdil mluvčí prezidenta Putina Dmitrij Peskov. Putin prý zrušení schůzky lituje. „Znamená to, že jednání o důležitých bilaterálních a mezinárodních otázkách bude odloženo na neurčito,“ poznamenal Peskov. Putin je údajně připraven kdykoli kontakty s Trumpem obnovit.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…