Ruské jednotky na Krymu budují okopy a posilují své pozice

06.03.2014 11:34

Ruské jednotky na Krymu posilují své pozice a zpevňují blokádu ukrajinských vojenských objektů. Podle místních médií na několika místech budují okopy. Agentura Unian oznámila, že v přístupu k ukrajinské námořní základně Novoozerne na západě Krymu ruská armáda potopila vrak protiponorkové lodi Očakov, aby kotvícím ukrajinským plavidlům zabránila ve vyplutí na volné moře.

Ruské jednotky na Krymu budují okopy a posilují své pozice
Foto: archiv red, tan
Popisek: Protesty na Ukrajině

Vstup do západokrymského zálivu Donuzlav, kde kotví část ukrajinské flotily, je podle ukrajinských médií zcela zablokován. Hloubka moře v ústí zálivu dosahuje jen deseti metrů a vrak potopené ruské lodi vyčnívá nad hladinu. Na jeho odtažení podle ukrajinské armády bude zapotřebí nemálo času a peněz. Podle listu Ukrajinska pravda Rusové na přístupech k základně Novoozerne potopili i vlečný člun Šachťor.

Agentura Interfax-Ukrajina dnes napsala, že výsadkové lodi ruské armády v noci dopravily do Sevastopolu 50 kusů vojenské techniky a 500 vojáků. Ozbrojenci byli přepraveni do kasáren ruské Černomořské flotily.

Do obytných domů v Sevastopolu, kde žijí důstojníci ukrajinského námořnictva, byla dnes v noci přerušena dodávka elektřiny, oznámil ukrajinský list Fokus. Neznámí útočníci poškodili místní trafostanici, a protože v objektech není zaveden plyn ani dálkové topení, musely místní úřady asi stovku rodin evakuovat.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam, čtk

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…