Rusko bylo na dva roky vyloučeno z olympiád a mistrovství světa ve fotbale

17.12.2020 21:48

Rusko bylo za opakovaná dopingová provinění na dva roky vyloučeno z velkých sportovních soutěží včetně olympijských her v Tokiu 2021, zimních olympijských her v Pekingu 2022 či fotbalového mistrovství světa v Kataru 2022, informuje ČTK.

Rusko bylo na dva roky vyloučeno z olympiád a mistrovství světa ve fotbale
Foto: pixabay.com
Popisek: Olympijské hry - ilustrační foto

Sportovní arbitrážní soud (CAS) v Lausanne zkrátil na polovinu čtyřletý trest od Světové antidopingové agentury (WADA), proti němuž se Rusko odvolalo.

Sportovci a týmy z Ruska budou moci na velkých akcích startovat jen v případě, že nebudou zapleteni do dopingových skandálů. Nebudou smět závodit pod svou vlajkou a v případě jejich vítězství nebude znít ruská hymna.

Ruským sportovcům je povoleno mít na oděvu jméno země a její barvy, pokud bude název „Rusko“ stejně dominantní jako slova „Neutrální sportovec“ nebo „Neutrální tým“.

Součástí trestu je také zákaz ucházet se v příštích dvou letech o pořádání velkých sportovních soutěží v Rusku. Národní antidopingová agentura (RUSADA) také musí světové agentuře WADA zaplatit 1,27 milionu dolarů (27,2 milionu korun).

Navzdory zkrácení o dva roky udělil CAS nejpřísnější sankce Rusku od té doby, co byl po zimních Olympijských hrách v Soči 2014 odhalen státem řízený doping v zemi a zakrývání pozitivních testů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…