Rusko jako Tálibán. Zrušit sankce? Zapomeňte. Miliardář se rozjel

28.06.2023 21:20 | Monitoring

MONITORING SÍTÍ Mnozí vyhlížejí konec války na Ukrajině, nejlépe v podobě velké porážky Ruska. Pokud by se tak stalo, je rozhodně pouhou iluzí, že západní společenství bude mít vyhráno, píše miliardář a zakladatel Seznamu Ivo Lukačovič na svém facebooku. Lze podle něj očekávat, že z Ruska se stane teroristický stát ohrožující především členské země EU.

Rusko jako Tálibán. Zrušit sankce? Zapomeňte. Miliardář se rozjel
Foto: Repro Kremlin.ru
Popisek: Prezident Ruské federace Vladimir Putin

„Existuje jenom jedna horši věc, než být ve válce. A to je, válku prohrát. Zvlášť tu, kterou jste sami rozpoutali,“ míní Lukačovič. A že pro Rusko je nesmiřitelná varianta, že by z války na Ukrajině vyšlo jako poražené.

Anketa

Bude Vladimir Putin příští rok opět zvolen prezidentem Ruské federace?

94%
4%
hlasovalo: 10472 lidí
V případě, že by Rusko skutečně prohrálo, můžeme podle Lukačoviče očekávat ještě něco daleko horšího. „Pokud si myslíte, že až skonči válka na Ukrajině, zrušíme sankce a začneme kupovat levný plyn, tak na to zapomeňte,“ vyjádřil se Lukačovič.

Poražené Rusko podle jeho názoru už bude navždy hrozbou visící na Evropou. „Po skončení války se z Ruska stane teroristicky stát, který bude ohrožovat a škodit všem v okolí, především však nám v Evropské unii,“ předpovídá. Rusko označil za „novodobý Tálibán, rozkládající se na obrovské ploše a se zásobou atomovek“.

„S armádou hackerů a chytrých lidi, kteří budou vědět jak poškozovat naše systémy, a s obrovským rozpočtem, který budou sypat aktivistickým organizacím, dezinfo trollům či některým zkorumpovaným politikům, aby rozkládali naši demokracii a svobody zevnitř,“ zní Lukačovičův černý scénář pro Evropu po ukončení rusko–ukrajinského válečného konfliktu.

Jeho názory někteří diskutéři doplňují. „Zajímalo by mě, kde se vzal mezi vlastenci ten lživý narativ, že Rusko války neprohrává, a proto je boj zbytečný. Za posledních dvě stě let prohrálo Rusko všechny své zásadní války, kromě jediné. Druhé světové války. A v ní vyhrálo jen díky masivní podpoře Západu,“ napsal například jeden diskutér.

Mnozí však doufají, že Lukačovič se velmi pletete a že vývoj po ukončení války na Ukrajině bude mít mnohem „pohodovější průběh“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

8:04 Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

Rusové na Ukrajině dál postupují. Prý je to i kvůli tomu, že nejvyšší vojenský velitel ukrajinské ar…