Rusko přesouvá odpalovací systém jaderných střel a zasáhlo televizní věž

01.03.2022 19:19

Ruská armáda přesouvá mobilní odpalovací systémy jaderných mezikontinentálních střel směrem do Moskvy, záběry zveřejnily Novinky.cz. V úterý v podvečer Rusové zasáhli kyjevskou televizní věž, útok si vyžádal pět lidských životů, informuje deník The Guardian.

Rusko přesouvá odpalovací systém jaderných střel a zasáhlo televizní věž
Foto: Repro YouTube The Sun
Popisek: Záběry z ostřelovaného Kyjeva

Kreml uvádí, že odpalovací systém přesouvá v rámci vojenské přehlídky. „V rámci příprav na vojenskou přehlídku na Rudém náměstí vyrazila kolona posádky autonomních odpalovacích zařízení mobilního raketového systému RS-24 Jars na 400 kilometrů dlouhou cestu z oblasti Tejkovo do Moskvy,“ uvedlo ruské ministerstvo obrany krátce předtím, než ruský prezident Vladimir Putin v neděli uvedl jaderné síly do vysokého stupně pohotovosti. Činí tak prý v reakci na postup členských zemí NATO.

Původní zdroj ZDE .

V úterý večer ruská strana zasáhla raketou v Kyjevě televizní věž, při úderu přišlo o život pět lidí, informuje The Guardian. Dalších pět lidí je podle agentury Interfax-Ukrajina zraněných. Moskva dál vyhrožuje „vysoce přesnými údery“.

Ruské rakety tak vyřadily z vysílání některé kanály a narušují vysílání na Ukrajině. Televizní věž se nachází v blízkosti pamětního místa, které připomíná oběti Babyn Yar, jednoho z největších jednotlivých masakrů Židů během nacistického holokaustu.

Ukrajinské ministerstvo zahraničí označilo ruský čin na televizní věž za akt „barbarství“.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…