Ruští oligarchové anonymně promluvili: O západních sankcích a strachu z Putina

21.07.2014 16:10

Ruští oligarchové se obávají západních sankcí, které ohrožují jejich byznys a které by jejich zemi mohly přivést do podobné izolace, v jaké se nyní nachází Bělorusko. Většinou si ale stěžují pod podmínkou anonymity, bojí se totiž Putinovy odvety. Informoval o tom server iHNed.cz.

Ruští oligarchové anonymně promluvili: O západních sankcích a strachu z Putina
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ruská vlajka

Obavy ruských miliardářů se týkají toho, že lídři Evropské unie umístí na černou listinu stejné ruské firmy, které tam napsaly USA. Jeden z ruských oligarchů, který si nepřál zveřejnit své jméno, řekl reportérovi agentury Bloomberg, že pokud Vladimir Putin nezatlačí na ukončení ukrajinského konfliktu, dostane se jeho země do podobné izolace jako Bělorusko v čele s diktátorem Alexandrem Lukašenkem.

Podle Igora Bunina, které vede moskevské Středisko pro politické technologie, ruskou byznysovou elitu ovládlo zděšení. Zároveň ale upozorňuje, že podnikatelé se obávají prezidentu Putinovi otevřeně postavit. „Jakákoliv známka rebelie a byli by sraženi na kolena," cituje server Bunina.

reklama

autor: vam

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…