Rvačka před kamerami. Ve vládě je „krtek“. Zdechovský ukázal Pirátům dveře. Tím to neskončilo

23.04.2023 14:19 | On-line

Ve druhé hodině Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News proti sobě zasedli politici Jakub Michálek (Piráti), Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), Margita Balaštíková (ANO) a Jan Síla (SPD). Balaštíková před kamerami Zdechovského nešetřila a ptala se, zda má k dispozici nějaký kouzelný proutek. Mezitím se Zdechovský stačil pohádat s pirátem Michálkem o tom, kdo vynáší informace z vlády. Síla se hlasitě zastal důchodců. A tepal obilí pěstované na Ukrajině.

Rvačka před kamerami. Ve vládě je „krtek“. Zdechovský ukázal Pirátům dveře. Tím to neskončilo
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) a Jakub Micháek (Piráti) v Partii.

Zdechovský hned v úvodu pořadu uvedl, že podle jeho informací Piráti vynáší z vlády některé informace.

„Já jsem to řekl úplně na rovinu. Nesnáším, když z vlády unikají jakékoli dokumenty. Všichni ministři dostali návrhy zalepené v obálce a já jsem se od jednoho zdroje dozvěděl, že Blesk tyto interní dokumenty dostal tak, jak jsem to řekl,“ rozjel se Zdechovský v narážce na své dřívější prohlášení, že pokud někdo vynáší informace z vlády, jsou to Piráti.

Jakub Michálek se okamžitě bránil, že je to trochu jinak. „Za námi většinou přijdou novináři a řeknou, ‚my už máme poskládáno to, a to a to‘,“ vypravoval Michálek.

Zdechovský nabídl jiný pohled.

„Tahle vláda se do historie zapíše tím, že dokáže prosadit věci, které tady 30 let nikdo prosadit nedokázal. Ale k tomu musíme táhnout za jeden provaz,“ kontroval Zdechovský s dovětkem, že podle jeho informací vynesli některé údaje právě Piráti a konstatoval, že pokud snad nechtějí Piráti působit v současné vládě, mohou z ní odejít.

„My vedeme diskusi s lidovci. S ministrem Jurečkou, jednáme s předsedou poslaneckého klubu Markem Výborným a pokud se tady naznačuje něco o okopávání kotníků, tak je to o tom, že když zaznívá kritika z Bruselu, kde nejde o součást vlády v ČR, tak to je to okopávání kotníků,“ pravil Michálek.

„Zásadním problémem Fialovy vlády je fakt, že prakticky všichni prezentují své nápady přes veřejná média, což by se podle mě nemělo dít. To je podle mého jen boj o voliče,“ zlobil se Síla.

„Tak to v politice už chodí,“ prohlásila na to konto Terezie Tománková.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

„Tahle vláda se do historie , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseTecumseh , 23.04.2023 16:48:03
zapíše tím, že dokáže prosadit věci, které tady 30 let nikdo prosadit nedokázal. Tak to má flanďák Zdechovský pravdu. Nejhorší vláda od roku 1918.

|  18 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…