Rychlejší než pošta. Někteří novináři o exekuci Babiše věděli ještě dříve, než si vybral schránku

21.10.2022 20:26 | Ze sítí

Předseda hnutí ANO a bývalý premiér Andrej Babiš dnes na sociální síti oznámil, že se podruhé omluví za své výroky o tom, že byli demonstranti na protestech z roku 2018 proti jeho vládě zaplacení. Učinil tak v reakci na vyrozumění o zahájení nepeněžité exekuce, kterou navrhla Jana Filipová. Ta byla nespokojená s první omluvou, která byla Babišovi nařízena soudem. Babiš k ní totiž dodal, že s rozhodnutím soudu nesouhlasí.

Rychlejší než pošta. Někteří novináři o exekuci Babiše věděli ještě dříve, než si vybral schránku
Foto: Repro Instagram
Popisek: Předseda ANO Andrej Babiš

Vyrozumění o zahájení exekuce bylo Babišovi doručeno ve středu, přesto o exekuci začali někteří novináři informovat již o několik dnů dříve. „Přestože moji právníci tvrdí, že již první omluvou paní Filipové jsem splnil svoji povinnost (ostatně sama uvedla, že byla mojí omluvou příjemně překvapená, jen ji nepovažovala za upřímnou), rozhodl jsem se nakonec, že nemá cenu s ní o tom roky bojovat u exekučních soudů,“ uvedl.

 „Paní Filipové se omluvím i podruhé. Snad již tuto omluvu za upřímnou považovat bude...“ dodal bývalý předseda vlády.

Omluvit se za výroky o zaplacených demonstrantech nařídil Babišovi pravomocně pražský krajský soud letos v červenci. Žalobu na Babiše podala jedna z demonstrantek – Jana Filipová z Domažlicka. Babiš jí pak poslal dopis se soudem nařízenou omluvou, kterou ale doprovázel další text. V něm Babiš napsal, že neměl v úmyslu ženu urazit, protože ji před začátkem sporu neznal. „... ctím pravidla právního státu, a přestože s uvedeným soudním rozhodnutím nesouhlasím a budu proti němu podávat dovolání, podvoluji se mu a zasílám vám omluvu předepsaného znění,“ napsal šéf hnutí ANO a opoziční poslanec. Podle advokáta Filipové takovým komentářem Babiš omluvu devalvoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Eurovizi vyhrál nebinární Švýcar, Ukrajina třetí. Protesty proti Izraelce neustávaly

8:23 Eurovizi vyhrál nebinární Švýcar, Ukrajina třetí. Protesty proti Izraelce neustávaly

Mezinárodní písňovou soutěž Eurovize (Eurovision Song Contest) pro rok 2024 vyhrálo Švýcarsko, které…