S hnojem a vidlemi na vládu. Policisté netušili, co dělat

15.01.2024 17:17

Před úřadem vlády se objevil hnůj, který zde vysypali dva muži. Je to podle nich symbolické, protože právě „ hovínka a sračínky,“ jsou výsledkem ministerské práce. S hnojem a vidlemi na vládu „zaútočil“ i jeden člověk, dobře známý z Newsroom ČT24 a dalších relací o dezinformátorech. Přítomným policistům chvíli trvalo, než nad jednáním dvojice našli duchapřítomnost.

S hnojem a vidlemi na vládu. Policisté netušili, co dělat
Foto: Screen Facebook
Popisek: Hnůj a vidle před vládou

Před Úřadem vlády ČR se dnes uskutečnila protestní akce na podporu českých a německých zemědělců. Na místě se objevil i kravský trus. „Tohle by měl udělat každý člověk v republice, a chci jenom říct, že toto je jenom začátek. Měl by to udělat každý, každý z vás,“ řekl jeden z mužů, který byl na místě.

Před Strakovu akademii v živém vysílání Raptor TV přijelo auto s vozíkem plným hnoje.

Dva muži následně začali vidlemi a lopatou vyhazovat hnůj přímo na ulici před Úřadem vlády.

„Jménem zákona vás vyzývám, přestaňte,“ křičel na ně přítomný policista, střežící bezpečnost ústavného sídla.

Muži ale se svým jednáním nepřestávají, na místo přichází další policista, který muže napomíná v jejich jednání.

Policista tak přichází k jednomu z mužů stojícího na vozíku a házícího trus a shazuje ho na zem. Druhého muže zpracovává druhý policista a oba jsou od vozíku předvedeni k zábranám, kde jsou šacováni.

„Vraceli jsme tady vládě jejich ovoce, které zasela za poslední čtyři roky mezi občany České republiky, a jsme tady v zastoupení, pod záštitou všech zemědělců, Agrární komory v krajích, na jejich podporu, nejenom za ně, ale i za obyčejné lidi České republiky, které toho mají plné zuby a nenechají si to líbit zde,“ řekl jeden z mužů, známý protivládní aktivista Jakub Netík. Malíř pokojů z Roudnice nad Labem má nepravomocně uloženou podmínku za výroky na internetu o čištění Ukrajiny od fašistů.

„Máme toho plné zuby, doufám, že toto je taková pomyslná zápalka toho plamínku, který zažehne ten les v republice. A tohle by měl udělat každý člověk v republice, a chci jenom říct, že toto je jenom začátek. Měl by to udělat každý, každý z vás,“ dodal Netík. Druhým mužem byl zřejmě Aleš Svoboda.

„Vláda likviduje tuhle zemi, znásilňuje a obírá nás o svobodu. Chceme, aby tohle skončilo. Aby odešli. Vyzýváme, zdravíme do Chomutova kluky, k hranicím, a jsme s vámi,“ pokračoval Netík. 

„Ty hovínka a sračínky, které jsme jim tady naházeli, je výsledek jejich práce. To, co oni hází po nás, tak jsme jim tímto způsobem chtěli vrátit,“ řekl Svoboda. 

Použití zemědělské techniky jako protestu proti vládě odkazuje k událostem v Německu, kde právě v pondělí vrcholil „traktorový“ protest proti Scholzově vládě. Vozidla rozčílených zemědělců při něm zablokovala všechny dálnice, i centrum Berlína. V poledne pak demonstranti vypískali ministra financí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

"„Máme toho plné zuby, doufám, že toto je taková pomyslná zápalka toho plamínku, který zažehne ten les v republice", Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJaroslav z Bystřice , 15.01.2024 19:59:43
Naši zemědělci by se měli stydět. To se jich fakt víc nenajde než tihle dva ?

|  19 |  0

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…