Šabatovou poslat do prdele. Ne, nechat ji to zaplatit! zní po rozhodnutí soudu v případu Kohoutová

19.09.2017 14:30

Soud uzavřel kauzu nošení muslimských šátků na známé, střední zdravotnické škole na Praze 10. Ředitelka školy Iva Kohoutová je s verdiktem spokojená. Řekla to novinářům. S Českou televizí však mluvit odmítla. Na sociálních sítích se vyjádřila řada lidí paní ředitelce uznání. Na hlavu ombudsmanky Anny Šabatové se naproti tomu snesla kritika.

Šabatovou poslat do prdele. Ne, nechat ji to zaplatit! zní po rozhodnutí soudu v případu Kohoutová
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ochránkyně lidských práv Anna Šabatová na setkání s občany ve Valašském Meziříčí

Případ somálské dívky, které požadovala omluvu a odškodnění po zdravotnické škole v Praze za to, že údajně ve škole nemohla nosit muslimský šátek, dospěl k definitivnímu konci. Soud první instance se přiklonil na stranu školy. Somálská žena se sice odvolala, ale odvolací soud dal také za pravdu střední zdravotnické škole z Prahy 10.

Anketa

Ředitelka Kohoutová se nemusí omlouvat ,,hidžábnici". Souhlasíte s rozhodnutím soudu?

hlasovalo: 15705 lidí

Na stranu mladé ženy se stavěli např. politici za strany Zelených nebo ombudsmanka Anna Šabatová. Právě jméno ombudsmanky se objevu je na sociálních sítích, když lidé verdikt soudu komentují.

„Pravda vítězí! Žaloba byla nedůvodná. U nás to muslimům s pozitivní diskriminací jen tak neprojde...“ zajásala Eva Hrindová z hnutí Naštvané matky na sociálních sítích. „A co tak tu hidžábnickou taškařici dát ombudsmance k náhradě?“ přisadil si brněnský blogger Petr Paulczyňski. Pražský zastupuitel zvolený za hnutí ANO Patrik Nacher doufá, že tímto verdiktem „divadlo končí“.

„Dobrý rozsudek. Dobrá argumentace. Dle tohoto rozsudku by teď mělo ministerstvo školství připravit metodiku pro tvorbu školních řádů. Šabatovou poslat do prdele. Co nejdříve,“ okomentoval zostra kauzu analytik Štěpán Kotrba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…