Šándor: Češi nejsou zlí. Nechte jim jejich odpovědnost. Žádný spasitel, žádný politik

24.09.2020 7:18

Bezpečnostní analytik Andor Šándor apeluje na své spoluobčany, aby přestali čekat na politického spasitele, ať už na Andreje Babiše /(ANO) nebo kohokoli jiného a vzali své životy se vší odpovědností do svých rukou.

Šándor: Češi nejsou zlí. Nechte jim jejich odpovědnost. Žádný spasitel, žádný politik
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Generál Andor Šándor v Ostravě

Za úterý přibylo v České republice takřka 2400 lidí s koronavirem. Za středu šlo o 2300 nakažených. V porovnání s jarní vlnou, kde bylo kolem 300 nakažených denně, tak jde o opravdu vysoká čísla. Bezpečnostní analytik Andor Šándor v této situaci vyzval vládu, aby komunikovala se svými občany, jak se sluší a patří a nejen přes twitter.

„Domnívám se, že by politici na všech úrovních měli komunikovat s námi občany, voliči, v době krize, a pokud navíc omezují náš život, klasickými prostředky veřejnoprávních a jiných medií, a ne prostřednictvím twitteru,“ uvedl na sociální síti Facebook.

Andor Šándor promlouvá

 Ale zároveň poslal zásadní vzkaz i všem svým spoluobčanům.

V souvislosti s nemocí covid-19, která vedle seniorů ohrožuje např. také obézní občany, si položil otázku, zda by nebylo vhodné vést občany ke zdravějšímu životnímu stylu, a to už od školních let.

„S ohledem na často zmiňované souvislosti s vážným průběhem nemoci Covid 19 (obezita, vysoký tlak apod., tedy i oslabená imunita), není na čase, abychom se konečně vážně zajímali o to, jak vlastně žijeme? Co zavést předmět Zdravý způsob života v celém vzdělávacím spektru? Vím, že se to nebude  líbit farmaceutickým a potravinářským firmám,  ale je lepší, abychom zvítězili my, a nikoliv ony,“ zdůraznil Šándor.

Andor Šándor promlouvá

Nakonec Čechy, Moravany a Slezany vyzval, aby nečekali na politického spasitele, který všechno vyřeší, ale aby vzali život do svých rukou.

„Čím blíže a častěji může člověk mluvit s běžnými lidmi této země, tím více jim může porozumět. Nejsou v zásadě vůbec sobečtí, zlí, vypočítaví, jen chtějí to svoje malé štěstí v životě, nemuset se bát, že o něj přijdou. Kdo jim má právo to vyčítat?! Jenom jak jim vysvětlit, že žádný spasitel, natož politik, jim to nemůže splnit. Je to jen v jejich moci. Je to jenom jejich život, za který mají odpovědnost. Ať ji použijí. Pak se aspoň přiblíží k tomu, co chtějí. A to není málo,“ konstatoval Šándor.

Andor Šándor promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…