Šarapatka stáhl žalobu kvůli Zemanovým slovům. Ale hned podal jinou...

12.08.2021 15:48 | Ze sítí

Radní České televize Zdeněk Šarapatka stáhl žalobu, kvůli pomlouvačným výrokům prezidenta Miloše Zemana, kterou sice podle soudu vyhrál, ale požadovanou omluvu nebo případné odškodnění ani od Hradu ani od Ministerstva financí nedostal. Šarapatka místo toho podává novou žalobu přímo na prezidenta Zemana.

Šarapatka stáhl žalobu kvůli Zemanovým slovům. Ale hned podal jinou...
Foto: Partie Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Partie na CNN Prima News

Anketa

Jste pro zrušení nošení roušek či respirátorů v supermarketech a obchodech?

hlasovalo: 17849 lidí
Spor Šarapatky s prezidentem se táhne již tři roky, kdy Zeman v TV Barrandov prohlásil, že byl Šarapatka vyhozen se sboru jeho poradců pro neschopnost. Šarapatka proto dal věc k soudu, který mu dal za pravdu s tím, že jde o pomlouvačný výrok a Šarapatkovi náleží omluva. Samotný Zeman se ale omlouvat nemusel, měl to za něj vykonat stát prostřednictvím Ministerstva financí.

Ministerstvo ale s omluvou ani po rozhodnutí soudu nepřišlo a Ústavní soud poté rozhodl, že odpovědnost za výrok má nést přímo Miloš Zeman. Jenže úřad Aleny Schillerové k takové výměně na straně žalovaného nedal souhlas, a tak vleklý proces Šarapatka raději ukončil.

„Chceme vše urychlit, proto jsme žalobu stáhli. A nyní ji podáme k Obvodnímu soudu pro Prahu 1 znovu. Tentokrát už přímo na pana Miloše Zemana,“ řekl pro Seznam Zprávy Šarapatkův advokát Artur Ostrý.

Podle advokáta Hradu Marka Nespaly je to od Šarapatky ústup z bojiště. „Informaci o tom, že Šarapatka vzal žalobu zpět, jsem zatím od soudu nedostal. V každém případě by to byl ústup z bojiště, ať by byly myšlenkové pohnutky žalobcovy jakékoli,“ napsal Nespala s tím, že nový případ bude zase začínat od nuly.

Sám Šarapatka na sociální síti avizoval, že se těší na „další jízdu“.

 

 

Šarapatkův advokát podal novou žalobu k Obvodnímu soudu pro Prahu 1. Je však podle něj pravděpodobné, že tuto žalobu Nespala znovu napadne s tím, že spor by měl být veden u Okresního soudu v Kladně, jak učinil již v minulosti. Nespala totiž tvrdí, že Zeman nyní tráví mnohem více času na zámku v Lánech. „Došlo k chybě, protože trvalý pobyt byl umístěn do Lumbeho vily. Což není pravda,“ argumentoval již tehdy Nespala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…