Sázky na Babiše? Zle kolem Nory Fridrichové. ANO se brání

06.02.2023 10:36 | Ze sítí

Součástí nedělního vydání publicistického pořadu 168 hodin moderátorky Nory Fridrichové byla i reportáž o penězích, které lidé investovali do sázky na to, že prezidentem se stane Andrej Babiš. Bylo možno vidět nejen rozhovor s mladíkem, který vsadil tisíce a nyní nebude mít na elektřinu, ale i názory poslanců ANO. Jeden z nich byl s vyzněním reportáže hrubě nespokojený, na adresu ČT zazněla slova jako Manipulace jako kráva!

Sázky na Babiše? Zle kolem Nory Fridrichové. ANO se brání
Foto: Repro XTV
Popisek: Poslanec Patrik Nacher v XTV

Připomeňme si, co se vlastně stalo hlavním námětem zmíněné reportáže.

„Byl jsem ve Fortuně, kurz je 12. Vsaďte si 1000 Kč a přijďte všichni volit, vyhrajete 12 000 Kč,“ napsal Andrej Babiš na svůj facebook a sdělení doprovodil smajlíkem.

„Babiš vždycky pomáhá, za Babiše bude líp,“ doplnil ještě.

Na úvod celé reportáže, která se zmíněnou sázkou zabývá v pořadu 168 hodin, sděluje mladík, který je zády ke kameře a zahalen do kapuce, že jeho rodina si na Babiše vsadila tisíce korun, které jí mohou chybět třeba na zaplacení elektřiny.

Následují pohledy různých odborníků na marketing a sázkařský byznys, z nichž je patrné, že po zmíněném Babišově příspěvku sázky na jeho výhru ve volbách v sázkových kancelářích vzrostly. Podle všeho ale není jisté, zda by k tomu nedošlo i bez toho.

„K navýšení sázek by patrně došlo stejně,“ řekl odborník sázkové kanceláře Tipsport s tím, že s blížícím se začátkem události se sázky navyšují.

Redaktoři pořadu 168 hodin se obrátili i na kolegy Andreje Babiše, protože sám Andrej Babiš podle nich k tomuto tématu nekomunikuje.

Zdroj: Screen z pořadu 168 hodin

Mezi oslovenými byl i poslanec Patrik Nacher. Ten se problematikou sázek zabýval již v minulosti.

„Sázení je druh zábavy, která vás stojí peníze,“ má v tom, zda je sázení zábavou, nebo možným přivýdělkem jasno Nacher s tím, že třeba i rybáři si pro svůj koníček kupují drahé pruty a pomůcky.

Vše ale nasvědčuje tomu, že v pořadu 168 hodin nezaznělo celé Nacherovo vyjádření, což nesl s velkou nelibostí, které dal průchod na svém twitteru.

„Tohle je od 168 hodin manipulace jako kráva,“ pustil se do Nory Fridrichové Nacher.

 

„Řekl jsem, že jsem pár hodin po tom tweetu varoval před sázením jako formou výdělku, ale že jde naopak o výdaj na zábavu. Oni tam střihli jen tu druhou polovinu věty, takže to působilo, jakože to relativizuji,“ nebyl poslanec spokojený s celkovým vyzněním své odpovědi.

Ta měla ve své první části varování právě před sázením jako potenciálním zdrojem výdělku, to ale podle Nachera Fridrichová a její štáb nenechali zaznít.

Jako důkaz toho, že je v tomto názoru konzistentní, přiložil pražský zastupitel a poslanec ještě výstřižek ze své knihy Konec finančních negramotů v Čechách, kde skutečně před vnímáním sázek jako způsobu vydělávání peněz varuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…