Schillerová jde za komunisty kvůli rozpočtu. Vostrá má několik požadavků

12.06.2020 10:34

V roce 2019 proletěla českým internetem fotografie ministryně financí za hnutí ANO Aleny Schillerové, která seděla mezi komunisty a s velkým logem komunistické strany za zády žádala KSČM o podporu rozpočtu na rok 2020. A teď zamíří Schillerová ke komunistů znovu.

Schillerová jde za komunisty kvůli rozpočtu. Vostrá má několik požadavků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alena Schillerová, ministryně financí

KSČM drží vládu Andreje Babiše při životě. Díky nim má vládní koalice ANO a ČSSD ve sněmovně většinu hlasů. Když potřebuje ministryně financí Alena Schillerová prosadit v rozpočtu nějakou změnu či pro něj získat podporu, zamíří za komunisty. Nejinak tomu bylo i na podzim loňského roku, kdy Alena Schillerová seděla u stolů s velkým logem KSČM za zády, obklopena komunisty a žádala je o to, aby podpořili rozpočet na rok 2020 se schodkem 40 miliard.

O devět měsíců později se situace opakuje. Alena Schillerová předpokládá, že schodek rozpočtu letos dosáhne obřích výšin v podobě 500 miliard korun a potřebuje hlasy komunistů, aby zvýšení schodku podpořili. „Já jdu z pověření, s vědomím pana premiéra, jednat s komunisty o podpoře rozpočtu jako takového, protože komunistická strana byla zatím jediná, která podpořila náš rozpočet,“ řekla iDNES.cz Schillerová s tím, že netuší, jak se k rozpočtu postaví další politické strany.

Komunisty bude žádat o podporu i pro rozpočet na rok 2021. Předsedkyně rozpočtového výboru za KSČM Miloslava Vostrá by od Schillerové ráda slyšela, jak se bude rozpočet konsolidovat v příštích sedmi letech.

Schillerová u komunistů - reporo foto ČT24

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…