Schwarzenberg: Babiš chce rozdávat a vyhazovat peníze. Proto chtěl schodek 500 miliard, ne covid

08.10.2020 7:10

Čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg se znovu pustil do vlády Andreje Babiše (ANO). Kabinet ANO a ČSSD podle Schwarzenberga pokračuje v krajně nezodpovědném vládnutí jen proto, aby se zalíbil prezidentovi Miloši Zemanovi.

Schwarzenberg: Babiš chce rozdávat a vyhazovat peníze. Proto chtěl schodek 500 miliard, ne covid
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Karel Schwarzenberg znovu udeřil na vládu Andreje Babiše a tentokrát i na prezidenta Miloše Zemana. Babiš podle Schwarzenberga nestopnul projekt výstavby kanálu Dunaj - Odra, který bude ekonomicky velmi nákladný a ještě může ohrozit českou přírodu, ale současně není schopen zajistit, abychom plnili své závazky v NATO. To vše jen proto, aby se zalíbil Miloši Zemanovi, který stavbu kanálu dlouhodobě prosazuje.

Prostě a krátce řečeno, vláda zaťala dluhovou sekeru jen za letošní rok do hloubky až půl bilionu korun, aby mohla vydávat peníze i za hlouposti.

„Na zbytečné projekty vydáváme miliardové částky jen proto, aby se utužilo přátelství mezi Babišem a Zemanem, zároveň ale omezujeme své výdaje na obranu, ke kterým jsme se svým spojencům zavázali. Prostě je škrtneme a nesplníme, co jsme slíbili. Potvrzuje se moje původní podezření, když nám zvěstovali schodek pět set miliard, že nejde pouze o boj s následky koronavirové pandemie, nýbrž jde hlavně o to, aby se před volbami mohli štědře uplácet voliči a vyhazovat peníze dle libosti,“ shrnul situaci Schwarzenberg.

Karel Schwarzenberg promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…