Schwarzenberg: Už se opravdu otevírá otázka prezidentovy příčetnosti

01.02.2015 16:24

Exministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09) jen nevěřícně kroutí hlavou nad tím, jak prezident Miloš Zeman komunikuje s ministrem zahraničí Lubomírem Zaorálkem. Je to nehorázné o to víc, že podle předsedy TOP 09 se ukazuje, že Islámský stát je již za vrcholem svého rozkvětu. Exministr obrany Alexandr Vondra (ODS) tvrdí, že pravdu má Zaorálek i Zeman. Rostislav Vyzula (ANO) plně stojí za Zemanem.

Schwarzenberg: Už se opravdu otevírá otázka prezidentovy příčetnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

"Já to považuji za opravdu vážný incident, neboť ta výzva ke křížové válce přišla v okamžiku, kdy Islámský stát, a to ví každý, kdo pozorně četl noviny, už je po zenitu. Vážnější je, když hlava státu zaútočí takto na svého ministra zahraničí. To je nehorázné a nevídané. A tady se opravdu otevírá otázka příčetnosti," prohlašuje Schwarzenberg pro server Lidovky.cz ve sporu mezi Zemanem a Zaorálkem v debatě o Islámský stát.

Exministr obrany Alexandr Vondra tvrdí, že Zaorálek selhal už v okamžiku, kdy odmítal americký radar na české půdě. Od té doby ho prý lze označit za příznivce appeasementu. A Zeman vyzývá ke křižáckému tažení především proto, aby dostal ruské pravoslaví až k Pražskému hradu.

Rostislav Vyzula (ANO) naproti tomu absolutně souhlasí s prezidentem v hodnocení ministra zahraničí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…