Schwarzenberg oslavil narozeniny v brněnské šalině

08.12.2012 19:46

Pod číslem 75 v Brně obvykle jezdívá autobus z Obřan do Slatiny, ale v sobotu se stejné označení výjimečně objevilo také na tramvaji. Ve speciálně vypraveném voze oslavil narozeniny ministr zahraničí a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, nejstarší z kandidátů na prezidenta. V pondělí mu bude 75 let.

Schwarzenberg oslavil narozeniny v brněnské šalině
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg

Zatímco ostatní tramvaje jezdí v sobotu poloprázdné, Schwarzenbergova byla plná lidí. Někteří jen poslouchali cimbálovou muziku a popíjeli svařené víno, jiní politikovi gratulovali k narozeninám, přáli úspěch ve volbách a probírali politické otázky od jmenování ústavních soudců až po situaci v Palestině. Informuje ČTK.

Narozeninová šalina měla zpoždění. Čekalo se na knížete

Schwarzenberg rozdal desítky autogramů lidem všech generací, pózoval na společných fotkách a obdržel několik drobných dárků. Bylo mezi nimi i ozdobné pero, které přihlížející rozesmálo. Vzpomněli si nejspíš na epizodu prezidenta Václava Klause, jenž v Chile schoval do kapsy protokolární pero. Nové Schwarzenbergovo pero však má skrytou výhodu - v okamžiku se může změnit v malou dýku.

Tramvaj několikrát projela centrem města. Stanovený jízdní řád ale příliš nedodržovala. Hned na výjezdu z Moravského náměstí nabrala asi dvacetiminutové zpoždění. Čekalo se na Schwarzenberga i na to, až jeho tým tramvaj náležitě vyzdobí. "Dochvilnost je výsadou králů, ale na knížata to asi neplatí," glosoval zdržení muž v hloučku čekajících.

Oslava bude pokračovat v brněnském klubu

Oslava narozenin vyvrcholí večer v jednom z brněnských klubů. "Nevím, jak je to možné, ale nejhezčí holky jsou vždycky z Brna," řekl Schwarzenberg na otázku, proč si k oslavě vybral zrovna jihomoravské město.

Podle posledního průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění má Schwarzenberg podporu přibližně sedmi procent voličů. Průzkumy pro první přímou volbu hlavy státu favorizují bývalé premiéry Jana Fischera a Miloše Zemana.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobile 2.0.“ Ještě hůř pro Ukrajinu. Rusové vylepšili svůj vynález

12:34 „Blyatmobile 2.0.“ Ještě hůř pro Ukrajinu. Rusové vylepšili svůj vynález

Blyatmobile, želva nebo bitevní stodola, tak se nazývají po domácku upravené ruské tanky, které vedo…