Schwarzenberg totálně rozstřelil Michala Horáčka. To snad ani nečtěte

19.12.2016 13:47

Exministr zahraničí a čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg se v rozhovoru pro server Blesk.cz mimo jiné vyjádřil k útoku prezidentského kandidáta Michala Horáčka. Své však řekl i k prezidentu Václavu Havlovi.

Schwarzenberg totálně rozstřelil Michala Horáčka. To snad ani nečtěte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

„Umím jazyky, mám vzdělání a mám za sebou nějaké v Česku dobře známé dílo. Nic z toho Karel Schwarzenberg za sebou nemá,“ vymezil se ve svém rozhovoru pro Deník.cz Michal Horáček. Schwarzenberg má jasno, proč to udělal – podle něj je zklamán, že ho nepodpořil.  

„Je mi líto, ale já nebudu podporovat někoho, o kom nejsem přesvědčen, že je opravdu správný prezident pro Českou republiku,“ řekl k tomu Schwarzenberg. A následně použil i slova Horáčkových písní k tomu, aby zdůvodnil, proč Horáčka nepodpoří. „Byť si platí kampaň z vlastních peněz a byť se chová, jako že má srdce jako kníže Rohan, nepovažuji valchaře za ideálního prezidenta,“ řekl.

Schwarzenberg se také vyjádřil k Horáčkovým slovům ohledně nedostatečné kampaně. „Podívejte se na záznamy, kde jsem všude byl. Stihl jsem, co jsem mohl stihnout autem. Neměl jsem vrtulník nebo podobné možnosti,“ poznamenal k tomu Schwarzenberg. 

Anketa

Podporujete zřízení útvaru ministerstva vnitra, který má rozkrývat dezinformace a propagandu?

hlasovalo: 11987 lidí

A co vzdělání? Tam Schwarzenberg uvedl, že sice neví, co Horáček studoval, ale on, že studoval lesnictví a právo, vysokoškolská studia však nedokončil. „Zajisté je on vzdělanější člověk než já, to mu nechci brát,“ podotkl.

Závěrem se vyjádřil k pátému výročí úmrtí Václava Havla, za nějž se zúčastnil i rekviem slouženého Dominikem Dukou. „Nesmíme zapomenout, že od roku 1992 byly úplně jiné okolnosti, dominantou byl tehdy premiér Václav Klaus, který určoval směr politiky a bohužel právě jeho dobu poznamenal ten slavný citát ‚Neznám rozdíl mezi čistými a špinavými penězi‘, což bohužel bylo chápáno jako povolení všech hospodářských zločinů. To byla velká chyba a opravdu to neodpovídalo představám Václava Havla,“ řekl s tím, že v současné době jsou pro nás prachy to nejdůležitější, nikoliv lidská práva ve světě. A to je, jak říká, v přímém protikladu proti Václavu Havlovi.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…