Se Sobotkou jako sviní to Zeman trefil do černého. Výstižněji ho pojmenovat nejde, soudí politolog ze zámku

11.07.2017 21:11

Politolog, historik a majitel zámku v Táboře- Měšicích Jan Berwid-Buquoy se na svém blogu na Aktuálně.cz řádně opřel do premiéra Bohuslava Sobotky. Vypovídá o tom již název komentáře: „Bohuslav Sobotka aneb Od premiéra k politické nule“.

Se Sobotkou jako sviní to Zeman trefil do černého. Výstižněji ho pojmenovat nejde, soudí politolog ze zámku
Foto: ReproFoto: TV Prima
Popisek: Bývalý premiér Bohuslav Sobotka v pořadu Partie TV Prima.

Buquoy začíná svůj text řádně zostra. „Před časem prohlásil Zeman o Sobotkovi, že předseda vlády je ‚svině‘. Nejsem příznivcem Zemanových vulgárních výroků, ale tady se trefila hlava státu opravdu do černého. Výstižněji to již nelze říci. Zemanovi lze vyčíst ledasco, ale faktem zůstává, že se nebojí pojmenovávat věci odvážnými a hlavně pravdivými výrazy,“ píše Buquoy. „Bohuslav Sobotka je od ‚převratu‘ jediným premiérem, který ať udělá, co chce, vždy se rozhodne sám proti sobě,“ dodává. Vypadá to na to, že ČSSD půjde cestou ODS, která rovněž svého času zkazila všechno, co se dalo.

To, co zbylo z ČSSD po Sobotkově úřadování, nazval Buquoy „ruinami“. Sobotka je podle něj předal svým nástupcům, a tak se prý zbavil odpovědnosti za „způsobený vládní zmatek“. Buquoy tento Sobotkův čin dokonce přirovnal k „politické sebevraždě“.

„Pakliže programem chátrající sociální demokracii zůstanou vyhazovy, křiváctví, pomluvy a neplnění slibů, nemůže budoucí ‚politická nula‘ žádnou podporu veřejnosti docílit. Naopak! Tato strana bude odsouzena k zániku podobně jako nepotopitelný „Titanik“ klesající ke dnu své vlastní existence,“ uzavírá politolog svůj komentář.

CELÝ TEXT ČTĚTE ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: maz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…