Se Zemanem si klidně dám cigaretu, říká kandidát na prezidenta Sobotka

12.11.2012 20:10

Do pořadu Volejte prezidentovi na TV Pětka přišel na divácké dotazy odpovídat kandidát za ODS Přemysl Sobotka. Mluvil o kongresu ODS, o hrozbě komunismu nebo o svém studiu Večerní univerzity marxismu-leninismu.

Se Zemanem si klidně dám cigaretu, říká kandidát na prezidenta Sobotka
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Přemysl Sobotka

Tazatel, který o sobě řekl, že je pravicový volič, ze zeptal Sobotky na výsledky kongresu ODS, na odstoupení tzv. rebelů a na náhradníka, nepravomocně odsouzeného poslance Romana Pekárka. „Co mě velmi mrzí, je to, že ten, který se tam dostal, nepochopil, že politika je také o slušnosti,“ uvedl.

Reformy jsou pro další generace

„Já to nepřeju našim občanům,“ prohlásil Sobotka k tomu, že by nejmenoval vládu s účastí komunistů. Vysvětlil, že je naprosto nemožné, aby se vrátila podobná strana se stejným programem, jaký měla před rokem 1989. Podle Sobotky je reálné, že by se poté přikročilo např. ke znárodňování.

„To, co teď děláme, neděláme pro tuhle generaci, ale pro ty následující,“ řekl Sobotka k reformám vlády a k tomu, zda cítí spoluodpovědnost za to, že komunistům rostou preference. Podle něj je to způsobeno i tím, že v těžké době byly reformy špatně vysvětleny. A zmínil i Věci veřejné ve vládě.

Jednoho diváka zajímal Sobotkův názor na soupeře Miloše Zemana. „I přes rozdílné názory nemáme problém si popovídat a dát si spolu cigaretu,“ objasnil kandidát na prezidenta. Odmítl také, že by ODS strašila komunisty. On sám prý jen prostě cituje z jejich programu.

Více lidí se také ptalo na to, proč Sobotka studoval VUML. Podle něj to byla povinnost každého vysokoškoláka, který dostudoval před rokem 1989. „Já už jsem na to odpovídal stokrát,“ dodal kandidát na prezidenta. „Milosti by pro mě byly strašně vzácné, plošnou amnestii v žádném případě,“ odpověděl Sobotka na poslední otázku.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…