Sebereflexe nula. Vytáčí se, vytáčí. Fendrych nakládal Prymulovi, který prý rozhodně není spasitel

23.10.2020 21:47

Žurnalista Martin Fendrych okomentoval kauzu kolem Romana Prymuly a Jaroslava Faltýnka. Prý se takto chovají lepšolidi. Má jít o další oslabení důvěry veřejnosti ve vládu. „Půjde to bez Prymuly? Když vyvoláte falešný pocit, že je tu jeden zachránce, jeden spasitel, máte malér, jakmile odpadne. Podstata tkví v tom, že Prymula není spasitel,“ soudí Fendrych.

Sebereflexe nula. Vytáčí se, vytáčí. Fendrych nakládal Prymulovi, který prý rozhodně není spasitel
Foto: Repro ČT24
Popisek: Roman Prymula v přímém přenosu odmítá rezignaci

Novinář Martin Fendrych glosoval na webu Aktuálně kauzu kolem ministra Prymuly. Ten měl nabourat snahu vlády si získat důvěru veřejnosti v boji s koronavirem. Novináři Blesku nachytali Prymulu, jak porušuje, co sám lidu nařídil. Kromě Prymuly porušil pravidla i Jaroslav Faltýnek.

Celý článek ZDE

Anketa

Prymula byl přistižen v zavřené restauraci. Má Babišova vláda odstoupit?

17%
83%
hlasovalo: 25799 lidí

„Miloš Zeman má pro takové osoby název ‚lepšolidi‘ (sám mezi ně patří). Prymula prosí o dodržování pravidel, a kašle na ně. Když se ho Respekt v pátek dopoledne ptal, jak událost proběhla, dělal, že se nic moc nestalo: ‚S plnou vážností říkám, že jsem nic neporušil.‘ Dál: ‚Jestli jsem něco porušil, tak jedině, že jsem tu roušku neměl, když jsem nasedal do auta.‘ Otevřená hospoda: ‚Já jsem byl v salonku, nevěděl jsem.‘ Odstoupí? ‚Jestli si to veřejnost přeje, tak já klidně rezignuju.‘ Sebereflexe nula. Jestli si to veřejnost přeje, tak odstoupí. Vůbec nechápe, jakou hraje roli,“ psal Fendrych.

Prý jde o další těžkou ránu vládním krokům. Prý něco jiného je, když na Staroměstském náměstí protestují antirouškaři, kteří z místa dělají bojiště, a o jejichž intelektu si můžeme myslet cokoliv, a pokud tu jde o ministra Prymulu. Ten je prý generál, který má jít příkladem. „Když nejde, končí. Vytáčí se, jak jinak, i Faltýnek. Tvrdí, že schůzka proběhla na jeho žádost,“ pokračoval novinář v glose.

Ten, kdo zareagoval správně, tak je Babiš, jenž oznámil, že ministra požádal o rezignaci, a pokud ten ji nepodá, tak ho odvolá. Prý mu je jedno, co tam s Faltýnkem dělali, ale jde o neomluvitelnou věc. Prezident Zeman však má prý k Prymulovi blízko, a měl mít též výhrady k odvolání ministra.

„Babiš, který se rád řídí veřejným míněním, chápe dobře: ‚Tahle chyba přišla v ten nejhorší čas.‘ Slyšeli jsme od něj i větu: ‚Nikdo není nenahraditelný, ani já.‘ V tom se nemýlí,“ pokračoval Fendrych. Kvůli tomu, co se stalo, tak velmi silně oslabila důvěra lidí v kabinet.

Ašak ani Babiš, ani Prymula, podle Fendrycha, nejsou těmi středy, kolem nichž se otáčí koronavirus; těmi středy jsme prý my sami. „Značná část veřejnosti však potřebuje vidět, že se ti nahoře, lepšolidi, nepovyšují, že v tom jedou s námi. Nejedou. Půjde to bez Prymuly? Když vyvoláte falešný pocit, že je tu jeden zachránce, jeden spasitel, máte malér, jakmile odpadne. Podstata tkví v tom, že Prymula není spasitel,“ usoudil Fendrych.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: tle

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…