Sedm závažných nebezpečí roku 2016. Odhaluje analytik Campbell

26.12.2015 11:37

Analytik Jan Campbell se jal ve svém nejnovějším příspěvku tipovat, jaký bude nadcházející rok. Světu prý hrozí sedm závažných nebezpečí.

Sedm závažných nebezpečí roku 2016. Odhaluje analytik Campbell
Foto: Archiv
Popisek: Jan Campbell

Anketa

Ohodnoťte prezidenta Zemana za jeho působení v roce 2015. Jako ve škole.

91%
2%
3%
hlasovalo: 16211 lidí

Campbell už v úvodu prozrazuje, že bude vycházet z historie, a tak připomíná nedávno zveřejněný dokument o plánovaných sovětských jaderných útocích, které se měly týkat i civilního obyvatelstva. „Zbrojení a používání zbraní nezná parametry dobré vůle a nebere žádný ohled na tzv. lidská práva,“ píše, jako by chtěl předejít možné válce, ale nevylučuje ji.

„V doplnění doporučuji podívat se do archivů, které jasně dokazují, že USA neměly, nemají a nebudou mít problémy s válkami do té doby, kdy se války budou odehrávat mimo jejich území,“ dodal s tím, že je v tomto smyslu zapotřebí pohlížet na ukrajinský konflikt, uskupení V4 nebo i sestřelení ruského letadla Tureckem.

Campbell má jasno v tom, že v novém roce si bude zapotřebí dát pozor na sedm hlavních bodů, kterými jsou zaprvé neadekvátní řešení dluhového systému USA a eurozóny, přičemž je podle něj důležité si uvědomit, že je euro politická, a proto od politických rozhodnutí odvíjející se měna. Druhý vážný problém pro Campbella představují geopolitické změny.

Problémy se smogem i finanční logikou v otázce Řecka

„Ukrajinský konflikt, válka v Sýrii, obnovení válečných akcí v Karabachu, územní spory mezi Japonskem a Čínou, migrační krize v Evropě a růst IS a další. Hybridní válka se nevede na konkrétním bojišti, jako tomu bylo v minulosti,“ varuje analytik a uvádí čtvrté nebezpečí, kterým je podle něj totalitarismus a ztráta občanských práv. Do tohoto problému podle něj spadá omezení plateb v hotovosti, ale i pakt TTIP, který prý koketuje s možností anulace státní suverenity v otázkách jurisdikce na základě rozsudku arbitrážního soudu.

„Čtvrté nebezpečí představuje spása Řecka, protože reakce řeckého ministerstva zahraničí na výroky prezidenta Zemana zatím dokazují, že byl Grecit postaven na vedlejší kolej s vítězstvím hlouposti nad hospodářsko-finanční logikou,“ píše Campbell a nazývá to Pyrrhovým vítězstvím. Páté nebezpečí je podle něj růst default s většinou významů tohoto slova, který je podle něho podporován celkovým zadlužením světa.

Celý text si můžete přečíst ZDE.

Šestým nebezpečím je pak podle Campbella spekulativní charakter cen plynu a přírodních zdrojů, což se prý odrazí ve financování exportérů ropy, což se prý zobrazí i v bilanci bank spolupracujících s těmito exportéry. Sedmým nebezpečím je pak to, že zlato, stříbro a podobné drahé kovy zůstanou jedinou reálnou ochranou v době smogu v Miláně a dalších městech. Zůstanou ochranou ale jen pro ty, kdo tyto kovy vlastní ve fyzické formě,“ varuje Campbell ve své analýze s tím, že Česká republika do těchto zemí nepatří vůbec a členské země EU jen v omezeném množství.

reklama

autor: jzd

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…