Seďte na zadku, velí Babiš. A herec mává z ciziny. Šťastně, spokojeně

17.02.2021 10:41

Kdo holduje lyžování, má v Česku oficiálně utrum. Ale ne v Polsku. Tam jsou skiareály u hranic s Českem otevřené a Češi si je na sociálních sítích pochvalují. Na lyže k sousedům dokonce zavítal jeden z herců z komedie Sněženky a machři.

Seďte na zadku, velí Babiš. A herec mává z ciziny. Šťastně, spokojeně
Foto: Repro Facebook
Popisek: Lyžování v Polsku

Už nějakou dobu požadují někteří čeští politici, aby vláda povolila jedno konkrétní opatření. Totiž zákaz provozu vleků a lanovek. Současná sněhová nadílka totiž přímo vybízí k zimním sportům. Ovšem než se rozhodne, zda budou moci vlekaři opět provozovat svou činnost, jsou zde i jiné možnosti.

Anketa

Skončí letošní ,,covidová zima" celonárodní tragédií?

76%
24%
hlasovalo: 5499 lidí

Například sousední Polsko. Vleky se tam rozjely 12. února a Polsko má také relativně benevolentní podmínky pro vstup do země. Občané EU přijíždějící do Polska automobilem (nikoli hromadnou dopravou) nemusí do karantény ani se nechat testovat. Dle tiskové mluvčí ministerstva zdravotnictví je pobyt v karanténě nutný jen u návštěv delších dvanácti hodin. A tak se čeští lyžaři mohou v Polsku stavit takzvaně na otočku. Čemuž napomáhá, že polské skiareály se nacházejí poblíž hranic s Českem.

A že Češi v Polsku lyžují, dokládají i příspěvky ze sociálních médií. „Polsko naprostá TOPovka... testy nic... žádné omezení krom zakrytých úst...“ liboval si například Josef Hejhal ve skupině „Lyžování v italských lyžařských střediscích“.

A do Polska se podíval i herec Jan Antonín Duchoslav, známý například z filmu Sněženky a machři. V Polsku podle něj „covid nezuří“.

„Tak už se nevracej,“ vzkazoval mu jeden komentující. „Ten covid tam zase v Polsku bude,“ soudila Marta Grundelová. „V Polsku totiž mají vládu, která přemýšlí. Taky jezdíme lyžovat a super. Bohužel Češi jsou národ ovcí. Kdo chce kam, pomožme mu tam,“ tvrdil Tomáš Pfeifer.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …