Šéf GIBS Murín nejspíš skutečně odejde z funkce. Má zdravotní problémy, skončil v nemocnici

13.04.2018 10:30

Šéf Generální inspekce bezpečnostních sborů Michal Murín nedávno oznámil, že na něj premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) tlačil, aby odešel z funkce. Murín odmítl a nastala menší politická bouře, ve které se začal Babiš ostřelovat s opozičními politiky, kteří varovali, že se možná Babiš pokouší touto cestou ovlivňovat svou kauzu Čapí hnízdo. Ten to důrazně odmítal. Teď se však zdá, že Murín přece jen odejde. Jenže za to nebude moci nátlak Babiše.

Šéf GIBS Murín nejspíš skutečně odejde z funkce. Má zdravotní problémy, skončil v nemocnici
Foto: GIBS
Popisek: GIBS logo

Server Novinky.cz informuje o tom, že šéf Generální inspekce bezpečnostních sborů Michal Murín skončil v nemocnici. Jeho zdravotní stav ho možná přiměje k tomu, k čemu ho nedokázal dotlačit premiér Andrej Babiš (ANO). Ten údajně po Murínovi požadoval, aby odešel, tiše a bez medializace, bez skandálu. Murín tehdy odmítl.

Zdá se však, že ho zrazuje zdraví. „V nemocnici skončil podle zdroje redakce kvůli celkovému vyčerpání a problémům se srdcem. Zatím není jasné, dokdy si v IKEM poleží, vše záleží na ošetřujícím lékaři,“ napsal server.

Murín je pod tlakem také kvůli tomu, že je s ním vedeno kázeňské řízení. Premiér Babiš však nechce prozradit, co přesně Murínovi vytýká. Michal Murín vede GIBS od konce roku 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…