Šéf Svobodných Mach: "Pravá frakce" ODS nezachrání. Ta strana umírá

02.03.2013 11:56

Nová stranická frakce pro členy ODS není jakýmkoliv konkurentem pro Stranu svobodných občanů. Je to pouze důkaz rozkladu ODS a zoufalé snahy zachránit nezachránitelné. Uvedl to lídr Svobodných Petr Mach v reakci na zprávy o vzniku tzv. „Pravé frakce“, žádající návrat k ideálům pravice.

Šéf Svobodných Mach: "Pravá frakce" ODS nezachrání. Ta strana umírá
Foto: Svobodni.cz
Popisek: Předseda Svobodných Petr Mach

Podle předsedy Svobodných tzv. Pravá frakce nepřináší ani nové myšlenky ani nové tváře. „Takzvaná „Pravá frakce“ není reprezentována nikým, kdo by systematicky hájil a prezentoval v uplynulých desetiletích ekonomický liberalismus, není proto jakýmkoliv konkurentem pro Stranu svobodných občanů,“ uvedl Petr Mach v tiskovém prohlášení.

Založení nové stranické frakce pro členy ODS, kteří požadují více pravicovou politiku donedávna nejsilnější vládní strany, oznámil ex-radní Prahy 11 Jiří Janeček. Ten je mile překvapen počtem lidí, kteří se k jeho frakci hlásí.  Stejně tak podle všeho sílí v Nečasově straně hlasy, požadující svolání mimořádného kongresu.

Strana svobodných občanů vnímá toto dění jako znamení, že dřívější voliči ODS jednoznačně odmítají politiku, která se jako pravicová pouze tváří.  „ODS umírá a pokus založit „Pravou frakci“ nebo svolat mimořádný kongres je jen příznakem jejího rozkladu a zoufalou snahou zachránit nezachránitelné,“ dodal lídr Svobodných Mach.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: jno

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …