Šéf Unie bezpečnostních složek šokuje. Odhalil v zakuklených útočnících policisty a vyzval Chovance k odstoupení

07.02.2016 16:35

Předseda Unie bezpečnostních složek Jiří Vítek se na svém blogu na serveru iDnes.cz vyjádřil k sobotním demonstracím, které se konaly v Praze. Zároveň vyzval ministra vnitra k odstoupení.

Šéf Unie bezpečnostních složek šokuje. Odhalil v zakuklených útočnících policisty a vyzval Chovance k odstoupení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vítek

Podle Vítka se totiž v průběhu odpoledne odehrála epizoda, která mohla stát zdraví nejen občanů, ale také některých policistů, jež někdo obětoval. „Cílená provokace řízená policií je zdokumentována na tomto videu, kde skupina policistů v kuklách, kteří se vydávají za neonacistickou bojůvku, provokuje pochod tzv. vítačů uprchlíků. Jiná skupinka policistů bez vybavení se tak stává překvapivě hrází, která je má zastavit, jsou v této hře pouze komparzem,“ píše Vítek a dokládá video. 

Jiří Vítek

  • Patrioti ČR
  • místostarosta městské části

Vítek ve svém textu upozorňuje především na skutečnost, že hlavní čelo průvodu doprovázela policie bez dostatečné výstroje. „Kde je antikonfliktní tým, který je vždy u větších rizikových skupin? Opakuji, tito policisté pouze v čepicích jsou prostě neinformovaná stafáž, která je obětována pro mediální hru. Jde o přímé ohrožení jejich zdraví! Někdo vás obětoval a metody příslušníka Stb Zifčáka převzal tentokrát muž v hnědé bundě,“ rozhorlil se. 

Následně dodává, že neví, kdo akci připravil a řídil, ale vzhledem k tomu, že za Policii ČR odpovídají především policejní prezident a ministr vnitra, žádá je o okamžité vyšetření celé situace a jednoznačné odstoupení ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD). Ten podle jeho názoru nasazuje zaměstnance ministerstva proti vlastním občanům. „Jde v tomto případě v demokratickém státě o prostředky, které se neslučují s posláním Policie ČR,“ uvedl. 

„Jako předseda Unie bezpečnostních složek, který zastupuje policisty, hasiče, vězeňskou službu, to v první řadě vnímám jako zneužití policie k politickým cílům, ohrožení zdraví policistů v uniformách (obětní beránci), dále jako neoprávněný zásah (provokaci) proti občanům, které na zdraví a životě ohrozila řízená provokativní akce Policie ČR,“ uzavřel s otázkou, co může přijít dál. „Požáry, které se budou svádět na druhé, nebo politické vraždy?“ poznamenal. 

  • Celý původní text najdete ZDE


(VIDEO - ParlamentníListy.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…