Šéf svazu průmyslu: Zemana bych nepodceňoval. Až se rozkouká…

04.02.2013 20:59

Prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák vidí v novém prezidentovi Miloši Zemanovi velký potenciál. Především očekává, že až zavítá do Bruselu, vztahy s Evropskou unií se zlepší.

Šéf svazu průmyslu: Zemana bych nepodceňoval. Až se rozkouká…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve volebním štábu Miloše Zemana. Miloš Zeman se stal novým prezidentem České republiky

„Nepodceňoval bych ho. Deset let se připravoval. A když jdete deset let za cílem…“ popisoval v Hyde Parku na ČT Jaroslav Hanák. „Já si myslím, že až si tam sedne a rozkouká se, uvidíme,“ prohlásil tajemně.

Na mysli měl nejen jeho budoucí jednání spojená například s vládou, ale i vztahy s Evropskou unií. Až Miloš Zeman zavítá do Bruselu, leccos se podle Hanáka může změnit k lepšímu.

Zeman v pondělí také obhajoval svá vysvětlení Ústavy, zda a kdy může prezident odvolat premiéra. "Myslím si, že to vyplývá z velmi extenzivního výkladu ústavy," uvedl dnes. Hanák však pád vlády nevidí jako příliš možný. „Ta vláda to pravděpodobně doslouží, i když její přínos bude velmi malý,“ dodal.

Co však očekává, že vláda dovede do konce, je zlepšení vzdělání v technických oborech. Odborníků, kteří by se učili technickým oborům již na středních školách, totiž ubývá. „Na základní školy vrátit matematiku a zručnosti…“ popisoval další cíle vlády.

„My musíme přinést motivace pro ty chlapce a děvčata, kteří se chtějí ubírat technickým směrem,“ vysvětloval. Když prý slyšel, kolik je v Praze ekonomických škol, jen se vyděsil. „To bude obrovská fronta na úřadu práce od Prahy až po Ostravu,“ předpovídá.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…