Šéfka Mladého ANO Plesníková poradila Babišovi: Mladé zajímá toto

12.02.2022 15:16

Šéfka Mladého ANO Markéta Plesníková vystoupila na sněmu ANO na pražském Chodově a poradila Babišovi, čím oslovit mladé voliče. Navíc dala najevo, že Mladé ANO všem politikům hnutí ANO kryje záda.

Šéfka Mladého ANO Plesníková poradila Babišovi: Mladé zajímá toto
Foto: repro Facebook
Popisek: Předsedkyně Mladého ANO Markéta Plesníková

Na sněmu hnutí ANO na pražském Chodově se o slovo přihlásila i šéfka Mladého ANO Markéta Plesníková. Zdůraznila, že Mladé ANO funguje už 6 let a stále kryje seniornímu hnutí ANO záda.

„I když třeba nejsme moc vidět, pořád jsme tady a nějakým způsobem vám kryjeme záda. Snažíme se mluvit o tom, co hnutí dělá, s mladými voliči,“ zdůraznila hned na úvod.

A hned upozornila, že oslovit s politikou mladé lidi není nijak jednoduché. Protože jejich zájmy se mnohdy významně liší. Někdo chce cestovat, někdo chce studovat, někdo chce hned po střední škole založit rodinu.

„Ale protože je hnutí ANO hnutím pro všechny, tak je to jenom o tom, mluvit s mladými lidmi. Třeba o tom, že se navýšily platy učitelům, takže bude kvalitnější vzdělávání, že tu byly vypsány programy na podporu bydlení, což je jedna ze záležitostí, která mladé lidi tíží nejvíce. A tady je nutná spolupráce jak státu, tak na regionální úrovni, i vlastně v té komunální politice. Důležité také je, aby i ti mladí měli zastoupení v politice, aby mohli sedět u toho stolu a aby mohli říct, co je zajímá. Dost často se říká, že to téma je vzdělávání, ale já si myslím, že mladí lidé by měli mít možnost říct ke všemu, co si o tom myslí, ať už je to třeba průmysl nebo doprava,“ prohlásila Plesníková.

Mladé maminky se prý zase zajímají o to, jak skloubit práci s péčí o dítě. V obecné rovině podle ní platí, že mladí lidé chtějí vědět, že se o jejich názory, tužby i obavy nějaký politik zajímá.

„Jedna z nejdůležitějších věcí pro mladé lidi je vidět, když za nimi přijde politik, sedne si s nimi a opravdu se zajímá o tom, čeho se bojí, čeho chtějí dosáhnout. To je právě to, co mladým chybí. Že nejsou vyslyšeni. Když se jenom podíváme na programové prohlášení současné vlády, tak tam nenajdete zmínku o mladých lidech. A když se podíváte na jeden z prvních kroků, které udělali, že zrušili slevy na jízdné... Ty přitom byly kvitovány, protože to bylo něco hmatatelného, bez ohledu na to, koho volili,“ zaznělo také od Plesníkové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …