Sehnalova Aliance pro budoucnost představila stínovou vládu

16.09.2021 14:51

Aliance pro budoucnost představila svou stínovou vládu a zásadní témata, která by chtěla v jednotlivých resortech nastolit a začít řešit. Složení stínového kabinetu podle šéfa hnutí Pavla Sehnala vychází z odborných znalostí jednotlivých kandidátů.

Sehnalova Aliance pro budoucnost představila stínovou vládu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aliance pro budoucnost představila stínové ministry vlády

“Věříme, že spolupráce sedmi menších stran, které v minulosti aspirovaly na poslanecká křesla, může směle konkurovat i větším projektům. Díky tomu může naše strana nabídnout mnohem více odborníků, kteří měli v minulosti v menších stranách horší výchozí možnost uplatnění svých zkušeností. Proto nám představení stínové vlády dává smysl,” uvádí podnikatel a politik Sehnal, který ve stínové vládě reprezentuje post premiéra a ministra financí. 

Anketa

Je Andrej Babiš mladší obětí svého otce?

21%
62%
hlasovalo: 72192 lidí

Bývalý poslanec za hnutí ANO Pavel Šrámek prezentoval především priority Aliance pro budoucnost v oblasti zahraniční politiky. “Zahraniční politika v období této vlády je tristní. Ať jde například o handrkování se mezi prezidentem republiky a premiérem o roli Ruské federace v kauze Vrbětice nebo dvojí metr premiéra směrem k Evropské unii. Musíme jasně nastolit směr, kterým se chce Česko v zahraniční politice vydávat a za nás je to jasně politika prozápadní,” řekl médiím Šrámek.

“Když slyším návrhy Babišovy vlády na sloučení dvou kriticky důležitých ministerstev v téhle republice v jedno – tedy Ministerstvo dopravy a Ministerstvo průmyslu a obchodu – přijde mi, že se tato vláda zkrátka jen potýká s naprostou personální krizí a neochotou odborníků s ní nadále spolupracovat. V takové situaci nezbývá hnutí ANO nic jiného než raději přenechat vládu jiným,” konstatoval kandidát na ministra průmyslu Zdeněk Somr, bývalý šéf Hospodářské komory. Ten vyzdvihl důležitost obchodní diplomacie.

Součástí stínové vlády je i Petr Hannig, bývalý prezidentský kandidát a v neposlední řadě hudební skladatel a producent. “V kulturní oblasti se pohybuji již od 60. let, proto dle mého skromného názoru dokážu vyjmenovat problémy, které tuto oblast zatěžují. Ve vší úctě, profesionální politik Lubomír Zaorálek tuto zkušenost asi resortu předat nedokáže. Zároveň i v politice se pohybuji několik let, tím pádem jsem již politickou soutěží a dohadováním dostatečně ostřílen. Ve vedení ministerstva bych tedy mohl tyto dvě zkušenosti vhodně propojit,” řekl Hannig.

Pavel Sehnal, předseda Aliance pro budoucnost, zdůraznil hlavní úkol nové vlády. Ten podle jeho slov spočívá především v zeštíhlení státu, protože je to prý právě stát, kdo si má utáhnout opasek a nikoli občané. Další prioritou je i uvolnění rukou podnikatelům, živnostníkům i zaměstnancům, protože nikdo jiný na státní dluh vydělávat nebude.
 

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části

Mgr. Petr Hannig

  • Rozumní
  • Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • mimo zastupitelskou funkci
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…