Senát bude rozhodovat o elektronických dálničních známkách

14.08.2019 6:24

Senát dnes bude rozhodovat mimo jiné o tom, zda motoristé v tuzemsku budou moci od roku 2021 používat elektronické dálniční známky místo dosavadních papírových nálepek. Změna zákona, kterou mají senátoři schvalovat, ceny známek nezvyšuje. Dalším z důležitých bodů na programu dnešní schůze horní parlamentní komory je poslanecký návrh, který umožní lidem zbavit se snáze dluhů z dětství.

Senát bude rozhodovat o elektronických dálničních známkách
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Novela insolvenčního zákona počítá s tím, že lidé by se peněžitých závazků z dětství mohli zbavit za tři roky, pokud budou plnit podmínky oddlužení. Zvýhodněný režim se týká lidí, u nichž alespoň dvě třetiny jejich dluhů vznikly předtím, než dovršili 18 let věku.

Senátoři mají rozhodnout rovněž o tom, zda na státní dotaci na takzvané zvláštní pomůcky zřejmě dosáhne širší okruh postižených lidí. Již dva výbory doporučily senátorům tento návrh schválit.

Senát by měl také podle svého výboru pro obranu upozornit na nedostatek peněz vyčleněných na obranu. Navržené usnesení, které výbor v úterý přijal, "se zneklidněním" konstatuje, že vláda v rozpočtu na rok 2020 a další léta armádě dává méně, než kolik předpokládají koncepční materiály. Senátoři chtějí také zdůraznit, že důležitým znakem svrchovanosti země je schopnost a vůle k obraně. Podle zástupce náčelníka generálního štábu Jaromíra Zůny by armádě oproti plánům mohly v příštích letech chybět miliardy korun.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…