Senát bude rozhodovat o vyšší pokutě pro příliš těžké kamiony

30.05.2014 6:06

Zvýšení pokuty za porušení zákazu vjezdu kamionů, které překročí povolený hmotnostní limit, bude dnes schvalovat Senát. V rámci dokončení své květnové schůze má projednat také některé smlouvy a výroční zprávy Nejvyššího kontrolního úřadu a Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových.

Senát bude rozhodovat o vyšší pokutě pro příliš těžké kamiony
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Senátu

Zvýšení pokuty pro řidiče příliš těžkých vozidel na 20.000 korun navrhli senátoři z různých stran. Argumentují tím, že zákaz není respektován především v příhraničních oblastech. Řidičům kamionů za jeho porušení nyní hrozí buď dvoutisícová bloková pokuta, nebo 2500 korun ve správním řízení. Nově by jim měly hrozit kromě vyšší finanční sankce i dva trestné body. Pokud se Senát s návrhem ztotožní, dostane jej k projednání vláda a sněmovna.

Současné předpisy umožňují sankcionovat třemi body pouze přetížená vozidla odhalená při kontrolním vážení. Tento přestupek je možné řešit na místě blokovou pokutou do 15.000 korun. V případě zahájení správního řízení za jeho spáchání hrozí sankce až půl milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…