Senát má řešit zpožďování ve výplatě sociálních dávek

22.03.2013 6:44

Návrhem ČSSD proti zpožďování ve výplatě sociálních dávek se dnes bude zabývat Senát. Na programu má také novelu autorského zákona, která by měla zjednodušit kolektivní správu autorských práv. Normy mají být poslední, které Senát na své třetí březnové schůzi projedná.

Senát má řešit zpožďování ve výplatě sociálních dávek
Foto: Hans Štembera
Popisek: V Senátu složilo slib 27 nových senátorů. Mezi novými například Tomio Okamura a Libor Michálek, staronovými Jaroslav kubera nebo Jiří Čunek

Návrh zákona proti zpožďování výplaty sociálních dávek navrhli sociální demokraté v reakci na zpoždění v únorové výplatě dávek pro zhruba 30 tisíc lidí. Novela má do všech zákonů o dávkách nově zakotvit princip, že dávka se považuje za vyplacenou až dnem, kdy ji obdrží její příjemce. Ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová (TOP 09) už mezitím nařídila úřadům práce stanovit jasně termíny, v nichž budou lidem dávky vypláceny.

Senát možná ještě zpřesní poslaneckou novelu, která má zjednodušit kolektivní správu autorských práv. Ústavně-právní výbor doporučil, aby všechny autorské svazy musel zastupovat vždy jen jeden kolektivní správce, pokud si to vyžádá uživatel děl, k nimž se vztahují autorská práva.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…