Senátní kandidátka, zastupitelka Prahy 10, nedorazila oddat svatbu. Psala místo toho na Facebook, potvrdil nám úřad

06.10.2016 15:16

Tak to se podle dosavadních informací opravdu nepovedlo. Vršovická radnice si zřejmě utrhla ostudu nejen v celé Praze, ale dokonce i za hranicemi země. Na velkou svatbu za účasti oscarového kameramana a zpěváka Václava Neckáře ve Vršovickém zámku totiž zapomněla přijít místní politička Renata Chmelová. Na nepříjemnost upozornil Šíp a Desítkář.cz.

Senátní kandidátka, zastupitelka Prahy 10, nedorazila oddat svatbu. Psala místo toho na Facebook, potvrdil nám úřad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Renata Chmelová (VLASTA)

Jak uvedly výše zmíněné stránky: Událost se stala koncem letošního září a ani by „nevyplavala“ na povrch, kdyby se radnice sama na svém webu dotčeným občanům neomluvila. „Všem novomanželům, jejichž obřad začal se zpožděním, se velice omlouváme,“ uvedl ve své omluvě úřad.

Novinářům se později podařilo zjistit několik pikantních podrobností. V obřadní síni nedávno zrekonstruovaného Vršovického zámečku se svatby konají často, zdejší prostory lákají svatebčany z celé Prahy. Dne 23. září se ve Vršovickém zámečku konalo dopoledne hned několik svateb najednou, což znamená, že musí být vše naplánováno do poslední vteřiny. Problém ale nastal hned na začátku: oddávající se bez omluvy nedostavila.

V ten moment se podle webu Desítkář radniční úřednice snažily oddávající dovolat na mobilní telefon, ten ale politička a kandidátka do Senátu Renata Chmelová nezvedala. Radnice přitom jméno političky, která způsobila ostudu celé Praze 10, nezveřejnila: „Bylo by to necitlivé, dotyčná osoba mohla mít pro svou nepřítomnost závažný důvod. Pouze jsme se omluvili všem, kterých se komplikace dotkla. Když jsme pochopili, že oddávající nedorazí, operativně jsme zajistili náhradnici, ale ke zpoždění samozřejmě došlo,“ uvedl tiskový mluvčí Prahy 10.

Ten zjištění médií potvrdil i ParlamentnímListům.cz. „Ano, potvrzuji pravdivost této informace," konstatoval Vít Novák.

Na povrch podle stránek, informujících o Praze 10, vyplulo také něco, co je na celé svatební aférce asi nejvíce pikantní. Jak totiž dokazuje sociální síť Facebook, dotyčná politička Renata Chmelová v době, kdy měla oddávat, plnila komentáři radniční facebookový profil Prahy 10.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…