Senátní výbor Zemanovi shodil kandidáta k Rychetskému

03.05.2022 20:23 | Bleskově

Petr Poledník se postu ústavního soudce nejspíš nedočká. Senátoři ústavně-právního výboru se rozhodli jeho kandidaturu nepodpořit. Píše to server iROZHLAS.cz, jenž udělal mezi zákonodárci anketu.

Senátní výbor Zemanovi shodil kandidáta k Rychetskému
Foto: hns
Popisek: Ilustrační koláž

To, že bude na středeční jednání ústavně-právního výboru Senátu předložena zpráva předsedy výboru Tomáše Goláně s negativním stanoviskem, je podle jeho slov jasné. „Ano, zpráva je s nedoporučujícím návrhem, to můžu potvrdit,“ uvedl. Zda se pak Poledník sám jednání výboru zúčastní, jasné není. On sám svou účast nepotvrdil. Stejně tak není jasné, kdo přijde na jednání výboru z Hradu jako navrhovatel. Podle Goláně nikdo nic neřekl. 

Se zprávou s nedoporučujícím návrhem se podle serveru iROZHLAS.cz ztotožňuje nadpoloviční většina členů výboru, což by pro Poledníka mohlo znamenat stopku na pozici ústavního soudce. „Nominaci pana Poledníka nepodpořím, nebudu s ní souhlasit,“ uvedla například senátorka Adéla Šípová (Piráti). Stejně tak hovořili i zákonodárci Pavel Kárník (STAN), Michael Canov (SLK) a Zdeněk Hraba (STAN). 

K návrhu hlavy státu se minulý týden zamítavě postavil i senátní výbor pro lidská práva, kdy proti Poledníkovi hlasovalo všech osm přítomných senátorů. Vyčítají mu například nedostatečnou publikační činnost či to, že s výjimkou rozhodcovské zkušenosti nepůsobil u žádného soudu. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…