Senátor a bývalý státní zástupce Antl: Ivo Ištvan mě neuvěřitelně štve

03.07.2014 12:45

Bývalý státní zástupce a nynější senátor Miroslav Antl považuje olomouckého vrchního státního zástupce Ivo Ištvana za náfuku, který není schopný dotáhnout věci do konce, a proto by měl rezignovat. Výrok je součástí senátorovy odpovědi na dotaz čtenáře ParlamentníchListů.cz ohledně verdiktu Obvodního soudu pro Prahu 1 v kauze Jany Nagyové (dnes Nečasové).

Senátor a bývalý státní zástupce Antl: Ivo Ištvan mě neuvěřitelně štve
Foto: Redakce
Popisek: Miroslav Antl

Jana Nečasová dostala za zneužití Vojenského zpravodajství roční podmíněný trest s odkladem na čtyři roky. Navíc po stejnou dobu nesmí pracovat ve státní správě. Žalobci proti rozhodnutí soudu podali odpor, spis se tak bude dále projednávat v klasickém soudním řízení.

Čtenáři ParlamentníchListů.cz se s ohledem na verdikt soudu v kauze Nagyové zdá jednání státního zastupitelství podezřelé. „Na jednu stranu jsem rád, že Nečasova vláda skončila dřív, ale celé je to nějaké divné…“ myslí si.

Celá odpověď k přečtení ZDE.

Miroslav Antl se čtenářem souhlasí. „Ať věc dopadne k podaným opravným prostředkům (odpor proti trestnímu příkazu, stížnosti proti usnesením o postoupení věci k projednání kázeňských přestupků, resp. zprošťujícímu rozhodnutí) jakkoliv, celá kauza vypadá jako zbytečně nafouknutá bublina – a pan VSZ Olomouc Ištvan jako náfuka, který není schopen dotáhnout věc do úspěšného konce,“ konstatuje.

A pokud odvolací orgány rozhodnutí Obvodního soudu pro Prahu 1 nezvrátí, měl by podle bývalého státního zástupce Ištvan rezignovat. Setrváním ve funkci by kompromitoval celé státní zastupitelství. „Jako úřední osoba by s ohledem na svá nabubřelá a sebevědomá prohlášení možná mohl čelit i trestním oznámením pro zneužití pravomoci úřední osoby,“ spekuluje Antl.

„Každopádně to vypadá na velkou ostudu pro státní zastupitelství jako celek, což si nezaslouží jejich nejvyšší šéf JUDr. Pavel Zeman a stovky poctivých  pracovitých státních zástupců. Mne tohle jako bývalého (a srdcem stále) státního zástupce neuvěřitelně štve. Takže radši končím – a vám přeji vše dobré!“ uzavírá svoji odpověď.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…