Senátor brutálně utřel uprchlíky: Pašeráci, mafie. Kdopak je asi platí?

05.08.2015 21:04

Úvahy o morální povinnosti pomáhat uprchlíkům, kteří v těchto dnech zaplavují Evropu, řada okolností zpochybňuje. Zdá se, že spíše než náhodným jednotlivcům, kteří nemohou unést špatné životní podmínky ve své domovské zemi, čelíme propracovanému systému dobře organizovaných a finančně zabezpečených skupin migrantů, na jejichž přesunech se přiživuje síť ilegálních pašeráků, píše senátor Ivo Valenta (nestraník).

Senátor brutálně utřel uprchlíky: Pašeráci, mafie. Kdopak je asi platí?
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor Ivo Valenta

Valenta považuje za skandální, že lidé, kterým bychom měli podle představ „spasitelů všeho světa“ pomáhat, zjevně netrpí takovou materiální tísní, jak je nám předestíráno.

Toto tvrzení pak senátor podrobně rozebírá. Například uvádí, že za převoz přes kanál La Manche inkasují řidiči kamionů od utečenců standardně sumu ve výši bezmála 50 tisíc Kč. Další reportáže pak prý dokládají, že například imigranti směřující ze Srbska přes maďarskou hranici jsou vybaveni chytrými telefony a přepravují se taxíky.

Na místě je podle Valenty otázka, z jakých zdrojů jsou imigranti schopni financovat tisíce kilometrů dlouhou cestu, která představuje náklady v řádech desítek či stovek tisíc korun. „Jak je možné, že tito lidé jsou schopni investovat takto vysoké částky, a jde skutečně o jejich prostředky, nebo je někdo cíleně financuje?“ ptá se senátor.

Příliv imigrantů zastaví zabezpečení vnější hranice Evropy

Tyto skutečnosti jej spíše než k solidaritě vedou k přesvědčení, že tou nejlepší cestou, jak zastavit příliv imigrantů, je zabezpečit vnější hranici Evropy a učinit ji zcela nepropustnou pro ilegální převaděče a přistěhovalce. Také je podle něj nutné tvrdě potírat ilegální převaděčské sítě a jakoukoliv ilegální činnost, která migraci napomáhá.

„Je třeba zablokovat námořní trasy lodí s imigranty směřujícími k evropským břehům. Ve spolupráci se severoafrickými zeměmi pak musejí dojít ke zřízení záchytných uprchlických táborů a zařízení, do kterých bude možné navracet ty, jež se podaří zadržet, a to přímo na africkém území,“ navrhuje.

Evropa tak musí vyslat jasný signál, že další příliv statisíců či milionů přistěhovalců je pro ni nepřijatelný a že je odhodlána se mu tvrdě bránit. „Jiné, efektivnější řešení imigrační krize neexistuje,“ dodává Ivo Valenta.

Celý text je ZDE


 

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…