Senátor radí pochybujícím gender-fluidům: Pokud si nejste jistí, kým jste, podívejte se do kalhot

31.07.2020 6:40

„Pokud si někdo pohlavím ‚není jistý‘, ať se pořádně podívá do kalhot a tam pozná, kým je,“ zní od senátora Iva Valenty k tzv. ‚gender-fluidům‘ – osobám, které si nejsou jisté svým pohlavím. Těch poslední dobou stále přibývá, a nejedná se jen o pouhé jednotlivce. Být jenom kluk nebo jenom holka je prý nyní na Západě „nemoderní, nedostatečné a podivné“.

Senátor radí pochybujícím gender-fluidům: Pokud si nejste jistí, kým jste, podívejte se do kalhot
Foto: JK
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Anketa

Chcete, aby Česká republika ratifikovala Istanbulskou úmluvu?

2%
98%
hlasovalo: 30529 lidí
„Už delší dobu jsme si neobohatili slovník v souvislosti s moderním trendem výběru pohlaví. Teď už víme, že po světě běhají také tzv. ‚gender-fluidi‘ – tedy osoby, které si nejsou jisty pohlavím, s nímž se narodily,“ načíná Valenta svůj komentář s odkazem na článek serveru Flowee.cz pojednávající právě o tomto tématu.

Dle některých slovníků se prý může  identita těchto osob během času náhodně či na základě různých okolností proměňovat. „Co to je? Upřímně nechápu, kde lidé nabyli přesvědčení, že pohlaví je něčím, co si daný jedinec může vybrat, nebo dokonce různě měnit dle situace. Copak nejsme jen obyčejnou součástí přírody, která to rozhodla za nás!?“ podivuje se senátor.

„Ano, existují druhy, u nichž je proměna pohlaví možná a má své opodstatnění, ale takto to nastavila sama příroda,“ doplňuje v příspěvku, který nadepsal: „Člověk přece není hermafrodit.“

Pro nerozhodnuté jedince má zcela jednoduchou radu: „Člověk tímto druhem není. Pokud si někdo pohlavím ‚není jistý‘, ať se pořádně podívá do kalhot a tam pozná, kým je.“

Nejedná se přitom o nějaká zanedbatelná čísla. „Tři procenta amerických teenagerů v Minnesotě se dle vědců neidentifikují jako kluk nebo holka, a to opravdu není málo. Dalších x procent se navíc může identifikovat jako jiné pohlaví, než jaké jim ve skutečnosti bylo do vínku naděleno. Údaje navíc pocházejí z roku 2018 – je tedy evidentní, že skutečné číslo je dnes daleko vyšší a podobná situace je evidentně i v dalších zemích světa,“ píše politik.

A dodává, že pokud je tohle nový módní trend, tak rád zůstane staromódní.

V článku, na který odkazuje, píše jeho autorka Anastázie Harris, že „jenom ten, kdo žije v anglosaském světě, kde málokterá vlivová skupina je silnější než ta, která se zabývá ‚alternativním‘ pohlavím, si dovede představit masáž, jaké jsou děti vystaveny od předškolního věku“.

„Být jenom kluk nebo jenom holka je najednou zoufale nemoderní, nedostatečné, podivné. Osobně mě udivuje, že experti v Minnesotě nenaměřili padesát procent ‚pohlavně neurčitých‘ jedinců,“ doplňuje.

Již dříve Ivo Valenta upozornil, že tradiční hodnoty evropské společnosti i tradiční rodina se ocitly pod palbou a je třeba je hájit. Už kvůli našim dětem.

„Bohužel žijeme v době, kdy jsou hodnoty tradiční rodiny a stejně tak tradiční role pošlapávány. Rozhodně netvrdím, že by žena měla být doma u plotny a muž vydělávat na celou rodinu, ale stále je pro mne žena symbolem křehkosti a mateřství a muž opory a jistoty (i když to má samozřejmě každý nastaveno jinak). Rozhodně si nedokážu představit, že budeme žít ve světě, kde zavládne totální chaos. Představte si situaci, která je dnes již v některých zemích realitou (odkaz na obdobný článek jsem dříve sdílel na svých sociálních sítích), že dítěti rodiče nenechají napsat do rodného listu pohlaví, s tím, že si jej během let samo vybere, přičemž do té doby bude dítě jen osobou. Otcem je například žena přeoperovaná na muže, matkou osoba ‚ani tak, ani jinak‘ a dárcem spermatu muž, z něhož je dnes žena, ale zatím neprošel operací, takže předávat genetický materiál ještě může,“ napsal nedávno senátor

Valenta má obavy, že přijde doba, a nebude to trvat dlouho, kdy bude moct každý být tím, čím si zamane. Na první pohled to vypadá lákavě, jenže to má háček. Kupříkladu v myslích malých dětí to může vyvolat značný zmatek. Osobně se proto staví velmi tvrdě proti těmto tendencím, i když za to často čelí velké kritice.

Pozn. red.: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …