Senátora Valentu potěšilo rozhodnutí ústavních soudců

28.01.2015 16:06

Rozhodnutí Ústavního soudu, který se zastal provozovatele restaurace v jeho sporu s Intergramem, přivítal senátor Ivo Valenta, majitel společnosti podnikající v oblasti hazardu Synot.

Senátora Valentu potěšilo rozhodnutí ústavních soudců
Foto: SYNOT
Popisek: Zakladatel holdingu SYNOT, Ivo Valenta

Valenta na svém facebookovém profilu napsal, že Ústavní soud konečně moudře rozhodl, když ve svém nálezu konstatoval, že mít televizi v restauraci či hospodě automaticky neznamená povinnost platit autorské poplatky.

ÚS podle senátora tak vyslal jasný signál, že je konec tomu, kdy si někteří kolektivní správci autorských práv vykládají právo absurdním způsobem.

Valenta pokládá za nesmyslné, aby malá vesnická hospůdka, která občas pustí hostům v televizi fotbal nebo hokej, platila desetitisícové částky sdružením, o jejichž hospodaření a nakládání s příjmy vlastně nikdo nic neví. “Je možná nasnadě se začít také vážně zabývat změnou příslušné legislativy, udělat důkladnou revizi současného stavu a prosadit rozumné změny, které nebudou buzerací malých živnostníků a zároveň ochrání oprávněná autorská práva,” dodal Valenta.

Celé znění příspěvku Ivo Valenty na jeho facebookovém profilu:

Ústavní soud včera konečně moudře rozhodl, když ve svém nálezu konstatoval, že mít televizi v restauraci či hospodě automaticky neznamená povinnost platit autorské poplatky! Svým precedentním rozhodnutím tak vyslal jasný signál, že často absurdnímu výkladu práva některých kolektivních správců autorských práv, který hraničil nejen s jejich zvůlí, ale i zdravým selským rozumem, je konec. Pokládám opravdu za nesmyslné, aby malá vesnická hospůdka, která občas pustí hostům v televizi fotbal nebo hokej, platila desetitisícové částky nějakým sdružením, o jejichž hospodaření a nakládání s příjmy z této jiné formy daní vlastně nikdo nic nevíme. Je možná nasnadě se začít také vážně zabývat změnou příslušné legislativy, udělat důkladnou revizi současného stavu a prosadit rozumné změny, které nebudou buzerací malých živnostníků a zároveň ochrání oprávněná autorská práva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…