Senior ze severu vzkazuje Zemanovi: Vstoupíš-li do lejna, nerozmazávej ho

01.07.2015 15:08

Někdejší komunistický politik Vlastimil Balín, který sám sebe označuje za důchodce ze severu, se zostra pustil do prezidenta Miloše Zemana kvůli teroristům i kauze s neexistujícím článkem Ferdinanda Peroutky.

Senior ze severu vzkazuje Zemanovi: Vstoupíš-li do lejna, nerozmazávej ho
Foto: archiv V. Balína
Popisek: Exsenátor Vlastimil Balín a jednatel hnutí Občané městu, město občanům

Prezident Miloš Zeman udělal chybu, když prohlásil, že Ferdinand Peroutka kdysi napsal článek Hitler je gentleman. Každý student, vysoké školy přece ví, že musí doložit citaci, pokud si půjčí něčí myšlenku. Pokud to neudělá, práce mu nebude uznána. Prezident vysokou školu absolvoval, tudíž by to měl vědět a existenci Peroutkova článku doložit.

Nicméně Balín uznává, že každý člověk může udělat chybu, jen by se měl omluvit, pokud k tomu dojde. A to prezident rozhodně neudělal. Omluvil se jen za to, že článek nebyl nalezen, na jeho existenci ovšem trvá. „Takovou omluvu lze hodnotit jako omluvu neslušnou … Neslušné, až hloupé, je rovněž tvrzení prezidenta, že on ale přeci tento výrok četl na vlastní oči v universitní knihovně, a třeba zaúřadovala jakási cenzura,“ píše Balín

To ale není jediný přešlap, který prezident udělal. Veřejně navíc prohlásil, že islámští radikálové verbují své bojovníky už i v Česku. Autor podle vlastních slov neví, zda je to pravda, ale i kdyby to tak bylo, takto citlivou informaci není dobré sdělovat veřejnosti.

Co vím jistě je, že bych si hubu na špacír takto určitě nepouštěl, i kdyby to byla realita. Některé informace z hlediska bezpečnosti státu jsou nepochybně tajné či velice důvěrné a již vůbec by neměly sloužit k eskalaci napětí ve společnosti, již tak velkého. Anebo že by byl donašečem této informace prezidentův kancléř, který již tak dlouho nemá potřebnou bezpečnostní prověrku, aby mohl s tajnými informacemi pracovat a účastnit se některých jednání, kde se o nich jedná?“ ptá se Balín.

Celý text najdete zde

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…