Server Romea.cz zase neběží. Že by další hacker?

30.01.2012 17:46

Romský zpravodajský server Romea.cz byl v poslední době už několikrát napaden hackerským útokem. Podobně tomu může být i dnes, web totiž zase nefunguje.

Server Romea.cz zase neběží. Že by další hacker?
Foto: Redakce
Popisek: Romea

Portál Romea.cz se dlouhodobě věnuje romské problematice. Varuje před bagatelizací romských problémů a poukazuje rostoucí potenciál extremistických stran, které z boje proti Romům činí jedno ze svých hlavních témat. A už nějakou dobu čelí útokům internetových pirátů.

O hackery ze skupiny Anonymous však prý nejde. "Proč by Anonymous, bojovníci za svobodu útočili na server romea.cz? Je to mimo mísu. Možná pár lidí shodilo web, ale oficiální útok to nebyl a Anonymous nevydalo povel útočit na romea.cz. Takže nemáme s útokem nic společného,“ napsal jeden z hackerů na sociální síti Facebook.

Romea.cz už má útoků dost a chce bránit. Jak soudně, tak na internetu. K tomu ale potřebuje finance. Místo hlavní stránky webu se tak v pondělí mohl návštěvník dočíst, jak přispět serveru na jeho provoz. "V současné době se pracuje na obnovení základní funkčnosti webu. Zároveň se začne pracovat na nové verzi webu, kde bude zajištěna větší bezpečnost. To si však samozřejmě vyžádá nemalé finanční náklady. Hlavní zpravodajský server Romea.cz není dotován vládou ČR ani EU, jak někteří lživě uvádějí. Částečně je provoz hrazen z prostředků Nadace Open Society Fund Praha a německé nadace EVZ, částečně z příjmů za reklamy," píše server a přikládá číslo svého účtu. "Předem děkujeme."


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …