Server napadl ParlamentníListy.cz kvůli akci na VŠE. Použil dávno vyvrácenou lež

18.12.2018 13:00

ParlamentníListy.cz byly opět lživě nařčeny, že jsou Ministerstvem vnitra vedeny na jakémsi seznamu dezinformačních webů. Šíření této nepravdivé zprávy se tentokrát dopustil portál Seznam Zprávy.

Server napadl ParlamentníListy.cz kvůli akci na VŠE. Použil dávno vyvrácenou lež
Foto: nat
Popisek: Logo serveru ParlamentníListy.cz

V českém mediálním prostoru se po čase opět objevila falešná zpráva, která tvrdí, že zpravodajský portál ParlamentníListy.cz jsou vedeny na seznamu dezinformačních webů ze strany Ministerstva vnitra.

Tentokrát se šíření této prokazatelně lživé zprávy dopustily Seznam Zprávy. Šlo o reportáž Václava Dolejšího referující o přednášce a debatě zástupce šéfredaktora ParlamentníchListů.cz Radima Panenky se studenty jednoho z předmětů Národohospodářské fakulty VŠE v Praze.

„Studenti mluví o provokaci, když jim o šíření lží přednáší člověk z vedení redakce, kterou Ministerstvo vnitra právě kvůli dezinformacím sleduje,“ píše se v článku na webu Seznamu.

Novinář zmiňovaného portálu Václav Dolejší pak ve svém výstupu ve videoreportáži totéž opakuje. Dolejší popisuje důvody, proč by Panenka podle něho neměl na vysoké škole vystupovat. „Problém je, že on je zástupcem šéfredaktora PL, neboli média, které naše Ministerstvo vnitra zařadilo na seznam médií, které sleduje pro podezření, že mohou šířit propagandu, fake news, anebo propagandu ve prospěch Ruské federace,“ tvrdil Dolejší v reportáži.

ParlamentníListy.cz přitom opakovaně odkázaly na oficiální sdělení Ministerstva vnitra z ledna letošního roku, v němž resort odmítá, že by ParlamentníListy.cz na nějakém seznamu figurovaly.

„Ministerstvo vnitra neposuzuje konkrétní weby, ale konkrétní informace. Žádné seznamy tedy resort vnitra nevytváří,“ potvrdili ParlamentnímListům.cz zástupci Ministerstva vnitra na počátku letošního ledna (více ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…