Šest žen promluvilo: Lékař tyran se oháněl jmény mocných

13.08.2011 8:53

Vlivný lékař a spolumajitel polikliniky v pražských Modřanech Jaroslav Barták týral vedle své asistentky Lucie i několik dalších žen. Scénář je velice podobný. Barták zaměstnal asistentku, vzal jí s sebou vzal na služební cestu a tam jí sexuálně obtěžoval. Svědectví šestice žen získal deník MF Dnes.

Šest žen promluvilo: Lékař tyran se oháněl jmény mocných

Sedmadvacetiletá Zuzana pracovala pro Bartáka jako asistentka jeden rok. Byla s ním například na kardiologickém kongresu v Číně. Po jeho skončení chtěl lékař Zuzanu zatáhnout do nevěstince. Když ale odmítla, tak ji seřval a zbil.

Lékař si najal asistentku, odvezl ji do zahraničí a tam ji napadl

Deník MF Dnes se k bývalým spolupracovnicím Bartáka dostal poté, co odkryl příběh Lucie, kterou ze zahraniční cesty s Bartákem dostal až ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09).

Jejich příběhy se shodují. Lékař si je najal přes inzerát, ujistil se, že neumí mluvit cizím jazykem, a odvezl je na zahraniční cestu. Tam je napadal a bil, týrání ale pokračovalo i v České republice.

„Sexuálně mě obtěžoval. Pak mi dal něco do pití a já se probudila až ráno. Když jsem řekla, že dám výpověď, odvezl mě do hotelu v Karlových Varech. Vyhrožoval, že zabije mého přítele a rodinu," prozradila MfD bývalá asistentka z Brna. Policie po ní tehdy pátrala jako po pohřešované a našla ji s Bartákem.

Ženám vyhrožoval jmény nejvlivnějších politiků.

Barták asistentkám údajně vyhrožoval a oháněl se jmény nejvlivnějších Čechů, se kterými se stýkal. Lékař v 90. letech totiž založil jednu z českých poboček světového Lions Clubu, kde se vlivní lidé scházejí kvůli charitě. Zval sem politiky, soudce a policisty. Znal se proto s bývalou nejvyšší státní zástupkyní Renatou Veseckou nebo s někdejším premiérem Milošem Zemanem.

Některým asistentkám vyhrožoval smrtí nebo násilím na jejich rodinách a blízkých.

Barták se kvůli násilí na mladých ženách dostal před soud v roce 2007. V prosinci 2007 brutálně zbil před pražským Michnovým palácem svou asistentku Lucii. Mlátil jí hlavou o kapotu auta, dokud ji nezachránil kolemjdoucí.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…