Severní Korea bude mít v Praze nového velvyslance. Je to obávaný syn prvního Kima

22.01.2015 22:02

Velvyslancem Korejské lidově demokratické republiky (KLDR) v Česku se stane Kim Pchjong-il, syn diktátora a zakladatele severokorejského totalitního komunistického režimu Kim Ir-sena. Uvedl to dnes server E15.cz. Kim Pchjong-il byl podle médií od konce 70. let v podstatě v exilu na různých diplomatických postech v Evropě, aby nemohl zasahovat do politiky v KLDR.

Severní Korea bude mít v Praze nového velvyslance. Je to obávaný syn prvního Kima
Foto: ABC.news
Popisek: Severokorejský vůdce Kim Čong-un

Nový severokorejský velvyslanec se funkce ujme až po předání pověřovacích listin prezidentu Miloši Zemanovi. "K tomuto kroku prozatím nedošlo," řekla E15.cz mluvčí Ministerstva zahraničních věcí Zuzana Chrištofová. Termín předání listin Hrad ještě nezveřejnil.

Kim Pchjong-il je mladším nevlastním bratrem zemřelého Kim Čong-ila, který byl nástupcem Kim Ir-sena, a je tedy strýcem nynějšího vůdce KLDR Kim Čong-una. U svého otce údajně Kim Pchjong-il upadl v nemilost kvůli nevázanému stylu života, a proto od roku 1979 zastával různé diplomatické posty v zahraničí. Posledních 17 let byl velvyslancem v Polsku. Média ale také spekulují, že díky velké fyzické podobnosti s otcem, kterého obyvatelé KLDR stále považují za poloboha, je pro severokorejskou vládu politickou hrozbou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…